17:33 03.08.2019

ЦВК оголосила результати виборів до ВР за партійними списками

3 хв читати
ЦВК оголосила результати виборів до ВР за партійними списками

Центральна виборча комісія оголосила результати позачергових виборів до Верховної Ради 21 липня в багатомандатному виборчому окрузі (за списками партій).

Як оголосила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, партія "Слуга народу" за партійними списками отримує – 124 мандати, "Опозиційна платформа – За життя" – 37, "Батьківщина" – 24, "Європейська солідарність" – 23, "Голос" – 17 мандатів.

Згідно з даними ЦВК, за партію "Слуга народу" в багатомандатному виборчому окрузі проголосували 43,16% (6 млн307 тис. 792) виборців, за ОПЗЖ – 13,05% (1 млн 908 тис. 111) виборців, за партію "Батьківщина" – 8,18% (1 млн 196 тис. 304) виборців, за "Європейську солідарність" – 8,10% (1 млн 184 тис. 620) виборців, за партію "Голос" – 5,82% (851 тис. 722) виборців.

Решта політичних сил не подолали 5-відсоткового прохідного бар'єру.

"Радикальна партія Олега Ляшка" отримала – 4,01% голосів, "Сила і честь" – 3,82%, "Опозиційний блок" – 3,03%, "Українська стратегія Гройсмана" – 2,41%, Партія Шарія – 2,23%, "Свобода" – 2,15%, "Громадянська позиція" – 1,04%, Партія зелених – 0,66%, "Самопоміч" – 0,62%, Аграрна партія – 0,51%, Рух нових сил Михайла Саакашвілі – 0,46%, "Сила людей" – 0,19%, "Сила права" – 0,13%, , "Патріот" – 0,11%,"Соціальна справедливість" – 0,10%, "Незалежність" – 0,05%."Факел" – 0,05%,

У закордонному виборчому окрузі було сформовано 102 дільничні виборчі комісії в 72 країнах світу. Найбільше дільниць – у Німеччині (п'ять), по чотири сформовано в США, Польщі та Італії, по три - в Канаді, Іспанії та Туреччині. У Росії дільниці для голосування були закриті.

Партія "Європейська солідарність" перемогла у закордонному виборчому окрузі на позачергових парламентських виборах в Україні, набравши 29,55% голосів виборців, у партії "Слуга народу" – 28,13% голосів.

Партія "Слуга народу" перемогла в таких областях: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська і в Києві.

В Одеській області партія "Слуга народу" здобула перемогу в 10 округах, в одному окрузі перемогла ОПЗЖ.

У Донецькій і Луганській областях перемогу здобула партія "Опозиційна платформа – За життя".

Партія "Голос" перемогла в трьох округах Львівської області, в одному окрузі цієї області перемогла "Європейська солідарність", в інших восьми округах – партія "Слуга народу"

Згідно з озвученими главою ЦВК даними, загальна кількість голосів виборців, поданих за кандидатів у народні депутати України за списками партій, які отримали 5% і більше, становить 11 млн 448 549 тис.

Позачергові вибори у Верховну Раду відбулися в неділю, 21 липня, за змішаною системою: 225 кандидатів обирали за партійними списками в загальнодержавному багатомандатному окрузі та 199 за мажоритарною системою в одномандатних округах (внаслідок окупації частини території країни).

Вибори не відбулися в окупованому Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

У бюлетені було 22 політичні партії, у 199 мажоритарних округах балотувалося 3085 кандидатів – як самовисуванців, так і тих, яких висунули партії.

Чинна редакція Конституції не містить вимог про обов'язкове входження народного депутата до фракції партії, за списком якої його обрали в парламент. Тому не виключено, що крім фракцій партій, що подолали 5-відсотковий бар'єр, в майбутньому парламенті буде створено депутатські групи, куди можуть увійти депутати-мажоритарники.

Згідно із законом про вибори народних депутатів України, ЦВК встановлює результати виборів депутатів у загальнодержавному окрузі та в одномандатних округах не пізніше, ніж на п'ятнадцятий день з дня голосування (не пізніше 5 серпня). Не пізніше, ніж на п'ятий день (не пізніше 10 серпня) з дня встановлення результатів виборів ЦВК офіційно оприлюднює ці дані в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" (список обраних депутатів публікується в алфавітному порядку).

Згідно із законодавством, повноваження народних депутатів Верховної Ради поточного скликання припиняються після складання присяги новообраними парламентаріями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА