16:23 27.06.2019

"Євросолідарність" вимагає порушити справу за фактом підриву обороноздатності української армії у зв'язку з діями ДБР

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає порушити справу за фактом підриву обороноздатності української армії у зв'язку з діями ДБР

Партія "Європейська солідарність" п'ятого президента України Петра Порошенка вимагає від Генеральної прокуратури України порушити кримінальне провадження за фактом підриву обороноздатності української армії у зв'язку з діями Державного бюро розслідувань (ДБР).

"Слідчі ДБР провели виїмку оригіналів документів в окремих підрозділах Міністерства оборони України. Як зазначають військові та волонтери, це вже призвело до зупинки роботи Головного управління розвитку і супроводження матеріально-технічного забезпечення Міністерства оборони України, що неприпустимо в умовах війни", - зазначено в повідомленні на сайті партії "Євросолідарності" в четвер.

У партії Порошенка вважають дії ДБР спланованою операцією, спрямованою на підрив обороноздатності української армії.

"Адже обшуки та вилучення документів відбуваються з численними процесуальними порушеннями, що призвело до повного блокування усіх подальших поставок необхідних матеріально-технічних засобів для потреб ЗСУ (зокрема бронежилетів, касок та інших засобів індивідуального захисту)", - зазначено в повідомленні.

На думку "Євросолідарності", такі дії ДБР ставлять під загрозу життя українських воїнів, які захищають Україну від російського агресора, "коли на Донбасі щодня не вщухають обстріли українських позицій".

"Європейська солідарність" також звертається персонально до глави Держбюро розслідувань Романа Труби з запитанням: як документи слідчих ДБР з'являються в руках одіозного соратника Януковича Андрія Портнова, який готує реванш проросійських сил в Україні?" - зазначено в повідомленні.

У партії Порошенка побоюються, що всі таємні матеріали Міноборони через Портнова можуть опинитися в руках російської розвідки.

"Також ми звертаємося до Служби безпеки України та НАБУ із закликом перевірити зв’язок Андрія Портнова і директора ДБР Романа Труби на предмет корупційних дій, які призводять до свідомого ослаблення обороноздатності України в інтересах Кремля", - заявили в "Євросолідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА