19:02 26.06.2019

Зеленський узяв під особистий контроль хід розслідувань справ бійців ЗСУ та Нацгвардії, загиблих за підозрілих обставин

2 хв читати
Зеленський узяв під особистий контроль хід розслідувань справ бійців ЗСУ та Нацгвардії, загиблих за підозрілих обставин

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з родинами військовослужбовців Збройних сил і Національної гвардії України, які в різні роки загинули за підозрілих обставин і яких слідчі органи визнали самогубцями.

"Присутні на зустрічі члени родин загиблих наголошували, що смерть їхніх рідних намагаються видати за самогубство попри те, що в деяких випадках на тілах були виявлені сліди побиття, вогнепальних поранень. Подекуди є свідки вбивства й навіть відомі імена тих, хто його скоїв", - повідомляє в середу ввечері прес-служба президента.

За словами одного з учасників зустрічі, колишнього військовослужбовця Сергія Ульянова, він стикнувся з цим восени минулого року, коли одного з його товаришів по службі вбили, потім повісили та списали на банальне самогубство. "Ми зіткнулися з замкнутим колом і відсутністю об'єктивного розслідування", - зазначив Ульянов.

Зеленський узяв порушені питання під особистий контроль і дав відповідні доручення заступнику керівника Офісу президента України Руслану Рябошапці.

"Якщо ми зможемо досягти повного, всебічного та об’єктивного розслідування окремих випадків, то це допоможе зрушити з місця й інші розслідування, які, на вашу думку, є недостовірними. Я вимагатиму від ДБР, Національної поліції, органів прокуратури та інших правоохоронних органів максимально оперативно та об’єктивно розслідувати загибель кожного воїна", - зазначив президент.

Зі свого боку Рябошапка запропонував найближчим часом влаштувати зустріч родин загиблих військовослужбовців з керівниками правоохоронних органів, військових формувань ЗСУ й Національної гвардії, Військової служби правопорядку, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ, щоб вони пояснили ситуацію зі станом розслідування таких трагедій та їх соціально-правовими наслідками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА