12:07 25.06.2019

Зеленський розчарований рішенням ПАРЄ щодо Росії

2 хв читати
Зеленський розчарований рішенням ПАРЄ щодо Росії

 Президент України Володимир Зеленський висловив розчарування рішенням ПАРЄ затвердити повноваження делегації Російської Федерації.

"Розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації. Минулого тижня я особисто обговорював це питання з президентом Франції та з федеральним канцлером Німеччини. Намагався переконати пана Макрона та пані Меркель, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї. Шкода, що наші європейські партнери нас не почули та вчинили інакше", - написав Зеленський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він подякував делегації Верховної Ради в Асамблеї та дружнім національним делегаціям за підтримку української позиції в цьому питанні.

Також президент України зазначив, що головним аргументом на користь повернення російської делегації стали необхідність захисту прав людини і громадянина як вищих демократичних цінностей. "Сподіваюся, що в питанні захисту демократичних цінностей ні у кого не було думок про цінності матеріальні", - написав Зеленський.

При цьому глава Української держави додав: "А ще дуже хочу побачити, як прихильники повернення російської делегації в Асамблею – організацію, яка 70 років захищає верховенство права у Європі, – відстоюватимуть та вимагатимуть іншого повернення – повернення полонених українських моряків. Нагадую, що саме сьогодні, 25 червня, спливає термін виконання відповідного наказу Міжнародного трибуналу з морського права. З нетерпінням чекаємо, як задекларовані тези щодо верховенства права будуть втілені у реальне життя".

Як повідомлялося, в ніч на 25 червня ПАРЄ схвалила резолюцію про обмеження санкційного механізму асамблеї, яка відкриває можливість повернення російської делегації до організації. Резолюцію було ухвалено за підсумками обговорення доповіді члена ПАРЄ Петри де Суттер. За резолюцію проголосували - 118 делегатів, проти - 62, утрималися - 10.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА