11:59 18.06.2019

Березюк запропонував звільнити Луценка з посади генпрокурора на позачерговому засіданні

1 хв читати
Березюк запропонував звільнити Луценка з посади генпрокурора на позачерговому засіданні

Лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк пропонує в середу провести позачергове засідання Верховної Ради, на якому ухвалити рішення про звільнення з посади генерального прокурора Юрія Луценка.

"Парламент має негайно прийняти відставку генерального прокурора, запропоновану президентом України", - сказав Березюк на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп у вівторок у Києві.

Він вважає, що "точкою ганьби" нинішнього парламенту було призначення Луценка генеральним прокурором, заради чого змінили закон і дали змогу генпрокурору не мати юридичної освіти. "Виправимо це негайно, можливо, в середу на позачерговому засіданні нашої ВР", - запропонував Березюк.

Крім того, представник депутатської групи "Відродження" Валерій Писаренко на погоджувальній раді закликав перейти до вирішення кадрових питань, ініційованих президентом України Володимиром Зеленським, - до голосування за відставку міністрів закордонних справ, оборони України, глави СБУ, генерального прокурора і дати можливість президентові сформувати свою команду.

Як раніше повідомлялося, парламент приступив до розгляду у другому читанні проекту Виборчого кодексу і, згідно з регламентом роботи Верховної Ради, не може розглядати інші питання до ухвалення рішення щодо цього законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА