19:25 17.06.2019

Макрон: Ми хочемо уникнути повного виходу РФ із Ради Європи

2 хв читати

Обмеження прав делегації Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи не можна розглядати як санкції стосовно Росії за агресію проти України, наголосив президент Франції Еммануель Макрон та заявив про намір уникнути повного виходу РФ із Ради Європи.

"Є питання санкцій стосовно Росії. І тут Франція дотримується своєї лінії, щоб ці санкції подовжувати, доки не буде виконано умови. Але що стосується приналежності до Ради Європи, це не повинно розглядатися як санкції. Тому що від цих санкцій страждає не Російська держава, а громадяни Росії", - сказав Макрон після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Парижі в понеділок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про роботу Франції та Німеччини над поверненням російської делегації до роботи в ПАРЄ.

Він зазначив, що участь Росії в Раді Європи дає змогу громадянам цієї країни подавати позови проти РФ у разі порушення їхніх прав.

"Якщо Росія вийде, буде виключена з Ради Європи, це буде неможливо. Саме тому з головуванням Фінляндії (у Раді Європи - ІФ) ми розпочали процес консультацій, щоб повернути повною мірою Росію, щоб вона могла, по-перше, сплачувати внески, водночас не діяти як активний член", - сказав президент Франції.

"Йдеться про нормалізацію. Ми хочемо уникнути повного виключення, повного виходу Росії з Ради Європи, тому що вважаємо, що це шкодитиме інтересам громадян Росії насамперед", - резюмував Макрон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА