13:06 14.06.2019

Зеленський заявив про необхідність налагодження ефективного функціонування військової юстиції

2 хв читати
Зеленський заявив про необхідність налагодження ефективного функціонування військової юстиції

Президент України Володимир Зеленський у п'яті роковини трагедії з Іл-76 на Донбасі обіцяє, що одним із пріоритетів у його роботі буде налагодження ефективного функціонування військової юстиції.

"Я, як верховний головнокомандувач Збройних сил України, доручив начальнику Генерального штабу активно працювати над системним вивченням бойового досвіду, отриманого з цієї та інших трагедій, і враховувати його в подальших спецопераціях і реформах ЗСУ", - написав Зеленський на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Президент зазначив, що знає про судову тяганину щодо трагедії зі збитим літаком Іл-76, і заявив, що це свідчить про великі проблеми в архітектурі військової юстиції.

"Налагодити її ефективне функціонування - один із пріоритетів для мене", - додав він.

Зеленський також заявив, що обов’язок українців перед загиблими полягає в тому, щоб не допустити повторення таких трагедій у майбутньому.

"Сьогодні я прийшов ушанувати пам'ять кожного солдата, який загинув саме цього дня, 14 червня, за всі роки війни за незалежність і територіальну цілісність", - написав президент України та перерахував імена 54 героїв.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і дев’ятеро членів екіпажу, всі вони загинули.

У Службі безпеки України заявили, що позаштатні співробітники російської військової розвідки (ГРУ) з так званої ПВК Вагнера збили літак за рішенням, прийнятим у Кремлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА