17:04 11.06.2019

Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до важливої і секретної інформації

2 хв читати
Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до важливої і секретної інформації

Тимчасовий виконувач обов'язків глави Служби безпеки України, перший заступник глави СБУ Іван Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до важливої і секретної інформації після його призначення в СБУ.

"Насправді звання лейтенанта не дає абсолютно жодних кар'єрних преференцій. Воно потрібно для того, щоб ця людина в правоохоронних органах мала доступ до важливої інформації, секретної інформації. І цим пояснюється звання лейтенанта. Це не високе звання, і воно ніяк не вплине ні на його (Івана Баканова - ІФ) доходи, ні на його кар'єрне зростання. Це звання має у нього бути, щоб він мав доступ до необхідної інформації ", - сказала прес-секретар президента України Юлія Мендель на брифінгу у вівторок.

У свою чергу заступник глави Адміністрації президента України Руслан Рябошапка зазначив, що питання не в тому, яке звання отримав Баканов, оскільки в багатьох спецслужбах успішними керівниками були люди, які є цивільними.

"І, можливо, цей експеримент буде для нас вдалим, коли людина не з системи, не зашорена догматичними уявленнями про те, як має функціонувати спецслужба, буде здатна нарешті зробити реформу спеціальної служби. Тому що до цього практично всі керівники, напевно, крім Хорошковського (глави СБУ Валерія Хорошковського з березня 2010-го по січень 2012 року - ІФ), були спецслужбістами, умовно кажучи, і, на жаль, спецслужба досі не реформована", - зазначив він.

Як повідомлялося, 20 травня, в день інавгурації президента Володимира Зеленського, глава СБУ Василь Грицак і всі його заступники подали новообраному президенту рапорти про відставку.

22 травня Зеленський призначив голову свого передвиборчого штабу Івана Баканова першим заступником глави СБУ - начальником головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ.

З 29 травня Баканов є в.о. глави СБУ, оскільки глава спецслужби під час президентства Петра Порошенка Василь Грицак пішов у відпустку.

6 червня Верховна Рада відмовилася відправити у відставку главу Служби безпеки України Василя Грицака за поданням президента Зеленського. Президент має намір внести нове подання на звільнення Грицака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА