06:26 10.06.2019

Токаєв на виборах президента Казахстану набирає 69,94% - екзит-пол

2 хв читати
Токаєв на виборах президента Казахстану набирає 69,94% - екзит-пол

Чинний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на виборах глави держави в неділю, за даними екзит-полу дослідного центру "Молодь", перемагає, займаючи перше місце з 69,94% голосів виборців, повідомив керівник центру Талгат Калієв.

За його словами, друге місце займає кандидат від націонал-патріотів Аміржан Косанов з 14,96%, третє місце - за кандидатом від демократичної партії "Ак жол" ("Світлий шлях") Данією Еспаєвою з 4,78%.

"За результатами екзит-полу, голоси виборців розподілилися наступним чином: Жамбил Ахметбеков - 3,06%, Данія Еспаєва - 4,78%, Аміржан Косанов - 14,96%, Толеутай Рахімбеков - 2,71%, Амангельди Таспіхов - 2, 63%, Касим-Жомарт Токаєв - 69,94%, Садибек Тугела - 1,92%", - сказав Калієв на брифінгу в неділю.

Як повідомлялося, на позачергових виборах президента Казахстану в неділю проголосувало 77,4% громадян республіки, які мають право голосу.

"За попередніми даними, загальна явка в республіці склала 77,4%", - повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Костянтин Петров на брифінгу в Нур-Султані.

На минулих президентських виборах в 2015 році явка виборців склала 95,22%.

За даними ЦВК, в Акмолинській області проголосували 83,4% виборців, в Актюбінській - 84,9%, Алматинській - 89%, Атирауській- 71,2%, в Східно-Казахстанській- 84,9%, Жамбильській - 81,3% , Західно-Казахстанській- 66,3%, Карагандинській - 77,3%, Кизилордінській- 81,6%, Костанайській - 84,1%, Мангістауській- 68,9%, Павлодарській - 81,2%, Північно-Казахстанській - 79 , 8%, Туркестанській - 84,8%.

У столиці Казахстану проголосували 68,9% виборців, в Алмати - 52,2% і в місті Шимкент - 67,6%.

Як повідомлялося, казахстанці на виборах 9 червня обирали президента з семи кандидатів.

Чинного президента країни Касим-Жомарт Токаєва висунула казахстанська партія влади "Нур Отан" на чолі з лідером нації Нурсултаном Назарбаєвим.

Журналіст Аміржан Косанов був висунутий кандидатом в президенти від націонал-патріотичного руху "УЛТ Тагдири" ("Доля нації").

Данія Еспаєва балотувалася від казахстанської демократичної партія "Ак жол", вона стала першою жінкою в країні, яку Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом в президенти.

Голова правління НАО "Національний аграрний науково-освітній центр" Толеутай Рахімбеков був висунутий від народно-демократичної патріотичної партії "Ауил". Член парламенту Жамбил Ахметбеков був зареєстрований від Комуністичної народної партії Казахстану.

Письменник Садибек Тугела був висунутий кандидатом від громадського руху "Ули Дала Кирандари" (Орли Великого степу). Голова регіонального об'єднання профспілок Амангельди Таспіхов був зареєстрований від Федерації профспілок Казахстану.

Згідно із законодавством, підрахунок голосів на виборчих дільницях і складання протоколу про результати голосування починається після закриття дільниць і не повинно перевищувати 12 годин з початку підрахунку.

ЦВК на підставі протоколів територіальних виборчих комісій не пізніше ніж у семиденний строк після виборів встановлює їх підсумки і реєструє обраного главу держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА