16:08 06.06.2019

У "Батьківщині" пропонують розслідувати присвоєння трьом нардепам дипломатичного рангу

2 хв читати

Народний депутат із фракції "Батьківщина", член парламентського комітету із закордонних справ Борис Тарасюк виступив за розслідування правоохоронними органами надання п'ятим президентом України Петром Порошенком рангу надзвичайного і повноважного посла трьом народним депутатам.

"Прошу вважати мій виступ як запит народного депутата до Генеральної прокуратури і до Державного бюро розслідувань, щоб розслідували факт незаконного, антиконституційного присвоєння рангів надзвичайного і повноважного посла", - сказав Тарасюк із трибуни Верховної Ради на пленарному засіданні в четвер під час розгляду питання про відставку міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Як зазначив нардеп, міністр Клімкін подав президентові України Петру Порошенку подання щодо присвоєння дипломатичного рангу трьом нардепам. "Коли ми обговорювали це питання на комітеті закордонних справ і поставили міністрові Клімкіну запитання: що стоїть за цими поданнями. Він сказав, що подання підписали всі його заступники. Я хочу сказати, що все це неправда. Жоден заступник міністра закордонних справ не підписав подання про присвоєння дипломатичних рангів трьом депутатам", - розповів Тарасюк.

Він додав, що Порошенко практично за два дні до завершення своєї президентської каденції присвоїв відповідний ранг парламентарям. "Одразу хочу сказати, що це суперечить Конституції та закону України про дипломатичну службу. І у зв'язку з цим, на мій погляд, це питання потребує серйозного і детального розслідування", - заявив нардеп із "Батьківщини".

Як повідомлялося 28 травня, народний депутат Віктор Вовк (фракція Радикальної партії) позивається до міністра закордонних справ Павла Клімкіна щодо присвоєння дипломатичного рангу народним депутатам Артуру Герасимову (фракція "БПП") і Георгію Логвинському (фракція "Народний фронт")

"Позивач у своїх позовних вимогах просить суд визнати протиправними дії міністра закордонних справ Павла Клімкіна щодо подання президенту листом МЗС у частині присвоєння дипломатичного рангу народним депутатам Артуру Герасимову та Георгію Логвинскому. Також народний депутат Віктор Вовк просить суд визнати протиправним та скасувати відповідний лист Міністерства закордонних справ в частині подання міністра Павла Клімкіна про присвоєння дипломатичного рангу депутатам Гарасимову та Логвинскому", - повідомляється на сайті Окружного адміністративного суду Києва, куди й надійшов відповідний позов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА