15:43 03.06.2019

Албанія може втратити безвіз із ЄС

2 хв читати
Албанія може втратити безвіз із ЄС

Європейська Комісія підтвердила, що отримала від Нідерландів звернення з проханням переглянути безвізовий режим з Албанією через побоювання у зв'язку з загрозою албанської організованої злочинності, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-секретаря ЄК Наташу Берто.

"Так, ми можемо підтвердити, що Європейська Комісія отримала повідомлення від Нідерландів щодо Албанії в контексті застосування механізму призупинення дії безвізового режиму", - сказала вона в понеділок на брифінгу для журналістів у Брюсселі.

"Надалі комісія ретельно оцінить зміст повідомлення відповідно до процедури та ґрунтуючись на відповідних даних і наявній інформації про конкретні обставини. Наступним кроком стане інформування з нашого боку Європарламенту та Ради ЄС. Потім вони дадуть свою оцінку й аналіз... Будь-які кроки до ініціювання процедури призупинення безвізу зобов'язані дотримуватися після ретельної оцінки та аналізу", - додала вона.

У комісії з правил є місяць на вивчення повідомлення від Нідерландів. Тільки після цього може бути прийнято рішення забрати безвіз у Албанії.

За словами Берто, вперше в історії Єврокомісія отримує звернення з боку держави-члена про призупинення безвізу з третьою країною.

У квітні парламент Нідерландів проголосував за рішення доручити уряду звернутися до Брюсселя з вимогою відновлення візового режиму для громадян Албанії, який було скасовано у 2010 році. Депутати мотивували таке рішення тим, що тільки так можна боротися з кримінальними албанськими бандами в Нідерландах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА