15:19 31.05.2019

Немає жодних підстав для неучасті "Слуги народу" у виборах - Разумков

3 хв читати
Немає жодних підстав для неучасті "Слуги народу" у виборах - Разумков

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков назвав "чорними технологіями" чутки в пресі про те, що участь партії в дострокових парламентських виборах нібито під загрозою через затягування Міністерством юстиції процесу реєстрації змін до статуту "Слуги народу" після переобрання її керівника.

"Це черговий фейк і чорні технології, які застосовують проти нас конкуренти. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності і поширюється для того, щоб дискредитувати партію і ввести в оману наших виборців. Немає жодних підстав, які перешкодили б партії "Слуга народу" взяти участь у виборах", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Разумков зазначив, що до "виливання інформаційного бруду вдаються тоді, коли немає інших інструментів для боротьби". "Наша стратегія, на відміну від опонентів, - чесно вести виборчу кампанію", - наголосив він.

Разумков нагадав, що 8 червня відбудеться з'їзд "Слуги народу", на якому буде представлено кандидатів до Верховної Ради.

"Хочу зауважити, що лише за одну добу за допомогою сайту партії до нашої команди приєдналися понад 20 тисяч людей. Частина з них запропонувала себе кандидатами в народні депутати в одномандатних округах. Усі анкети буде вивчено, претенденти пройдуть ретельну перевірку. І лише після цього ми визначимо тих, хто матиме шанс представляти партію "Слуга народу" в парламенті", - зазначив він.

Разумков наголосив, що мета партії - взяти якомога більше місць у Верховній Раді для реалізації тих завдань, які поставило суспільство перед президентом України Володимиром Зеленским. "Тому ми розцінюємо ці вибори фактично як третій тур президентських виборів", - додав він.

Раніше в п'ятницю повідомлялося, що Міністерство юстиції України зареєструвало зміну голови партії "Слуга народу" - Дмитро Разумков замість Івана Баканова, якого було призначено першим заступником глави Служби безпеки України - начальником головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ.

Сервіс "Опендатабот" (сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній і судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів) містить дані, згідно з якими відповідна зміна керівництва партії "Слуга народу" відбулася 30 травня.

Заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська зазначила, що заходи з державної реєстрації політичних партій забезпечує департамент державної реєстрації та нотаріату Мін’юсту.

"Документи для державної реєстрації змін до відомостей про політичну партію "Слуга народу" надійшли до Міністерства юстиції України та були розглянуті в терміни, які передбачені законодавством України", - написала вона на своїй сторінці у Facebook, додавши, що зміни вже внесено до Державного реєстру.

27 травня Разумков повідомив, що він очолив партію "Слуга народу" замість Баканова, якого 22 травня згідно з указом президента Володимира Зеленського було призначено першим заступником глави Служби безпеки України - начальником головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ.

Позачергові вибори до Верховної Ради призначені на 21 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА