09:37 31.05.2019

І.Геращенко про стенограму консультацій 21 травня: Ні "БПП", ні "Народний фронт" не погоджувалися на закриті списки

2 хв читати
І.Геращенко про стенограму консультацій 21 травня: Ні "БПП", ні "Народний фронт" не погоджувалися на закриті списки

Перший віце-голова Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує, що в оприлюдненій на сайті глави держави стенограмі зустрічі президента України Володимира Зеленського з керівниками фракцій 21 травня зафіксовано негативне ставлення фракцій "Блок Петра Порошенка" ("БПП") і "Народного фронту" ("НФ") до проведення виборів за "закритими списками".

"Ключове: зі стенограми чітко видно, що Парубій, я, керівники "БПП", "НФ" і РПЛ (Радикальна партія Олега Ляшка - ІФ) заявили про неконституційність розпуску. І ні "БПП", ні "НФ" не погоджувалися на закриті списки", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Вона також наголосила на тому, що в стенограмі деякі лідери фракцій не ідентифіковані - позначені як "виступаючі".

"Більшість присутніх у залі - а це лідери фракцій, запрошені та допущені на четвертий, президентський поверх за списком, названі як "виступаючий". Тобто, на консультаціях їх так і не ідентифікували, хто є хто", - написала І.Геращенко.

На сайті президента України Володимира Зеленського 30 травня ввечері було оприлюднено стенограму зустрічі президента з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій 21 травня 2019 року.

21 травня відбулися обов'язкові перед розпуском парламенту консультації глави держави з керівництвом Верховної Ради та фракцій. Цього самого дня ввечері було оприлюднено указ президента про припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання та призначення виборів на 21 липня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висунув вимогу оприлюднити стенограму і відеозапис консультацій. Спікер також заявив, що представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук допустив неточність у своєму коментарі, розміщеному на сайті глави Української держави про зустріч президента з керівниками фракцій.

"На сайті президента було розміщено ваш коментар щодо консультацій президента з головами фракцій. Я процитую: "Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону, які скасують мажоритарну систему і зменшать прохідний бар'єр". На жаль, цю цитату використано для того, щоб вкотре дискредитувати український парламент", - сказав Парубій.

Спікер додав: "Заявляю, що ніякого компромісу, а тим більше консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків... Прошу надалі не дискредитувати найвищий законодавчий орган України і голів фракцій", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА