12:48 30.05.2019

Лідер "Батьківщини" виступає за відставку уряду Гройсмана

2 хв читати
Лідер "Батьківщини" виступає за відставку уряду Гройсмана

Лідер парламентської фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко висловлюється за відставку Кабінету Міністрів Володимира Гройсмана.

"Вважаю, що якщо Гройсман власноруч написав і подав заяву про відставку, то парламент не просто має задовольнити її, а зобов'язаний відправити у відставку цей уряд", - сказала Тимошенко журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

За її словами, за останні роки робота діючого уряду призвела до "тупикової економічної та несправедливої соціальної ситуації".

Раніше цього дня народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко повідомив, що його фракція не підтримає заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про відставку.

Крім того, фракція "Народний фронт" також не голосуватиме за відставку прем'єра Гройсмана, повідомила член фракції Вікторія Сюмар.

Як повідомлялося, під час інавгураційної промови президент Зеленський заявив про те, що уряд має скласти свої повноваження, й оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання. Після цього прем'єр Гройсман заявив про намір подати у відставку після засідання Кабінету Міністрів 22 травня. 23 травня заяву Гройсмана про відставку було зареєстровано у Верховній Раді.

27 травня Гройсман заявив, що після того, як Верховна Рада проголосує за його відставку, робота уряду матиме не плановий, а антикризовий характер. Прем'єр заявив, що проситиме парламент задовольнити його відставку.

29 травня парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді визначитися шляхом голосування із заявою про відставку прем'єр-міністра Гройсмана.

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук розраховує, що парламент у четвер підтримає відставку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Якщо не буде проголосовано відставку уряду, ми знаємо, що є процедура - уряд попрацює далі", - сказав Стефанчук на брифінгу в Києві в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА