16:03 19.05.2019

Сарган: У Луценка є реальні результати, на відміну від трьох його попередників і Горбатюка, які з 2014 р. розслідували справи Майдану і осіб, що втекли з країни

2 хв читати
Сарган: У Луценка є реальні результати, на відміну від трьох його попередників і Горбатюка, які з 2014 р. розслідували справи Майдану і осіб, що втекли з країни

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган розкритикувала висловлювання політичних і громадських діячів, що покладають на генпрокурора Юрія Луценка відповідальність за те, що розслідування злочинів, скоєних проти мітингувальників під час Революції гідності, а також стосовно високопоставлених чиновників часів президентства Віктора Януковича не доведені до кінця або були закриті.

" ТРИ генпрокурори (Махніцький, Ярема, Шокін - хто забув, були такі з лютого 2014 по травень 2016) і один НЕЗМІННИЙ (начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій - ІФ) Горбатюк розслідували справи по Майдану і за тих, хто втік. І по тих, хто починає повертатися зокрема. Як розслідували? Самі бачили", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в неділю.

Сарган нагадала, що Луценка призначили генпрокурором України в травні 2016 р., і за час своєї діяльності на цій посаді він має реальні результати.

"Вирок легітимному (Януковичу – ІФ), спецконфіскація грошей оточення яника, корупціонери в судах в межах підслідності. Реальні результати на відміну від трьох попередніх", - перерахувала вона.

При цьому прес-секретар генпрокурора обурилася звинуваченням, що лунають на адресу виключно Луценка, і запропонувала таким критикам оцінити ступінь їхньої власної провини в події.

"Винуватий один! Задовбало! Дістало читати прокльони тих, то сам нічого не робить, окрім «всепропало» під кожним дописом. Почніть винуватити себе в тому, що відбулося. Може, тоді попустить і почне працювати голова, а не руки об клавіатуру гаджета", - написала Сарган.

Приводом для цього посту стало повернення в Україну у неділю колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Януковича Андрія Портнова, який у своєму телеграм-каналі також закликав інших людей, що залишили країну, наслідувати його приклад.

Слідом за цим в соцмережах і ЗМІ послідувало безліч висловлювань політичних і громадських діячів, які ставлять в провину генпрокурору відсутність кримінального переслідування в Україні Портнову.

Так, зокрема, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав адресований Луценку пост такого змісту: "Юрію Луценку, я правильно розумію, що ви все ще на посаді генерального прокурора? І саме через вашу бездіяльність сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?".

У відповідь Луценко в коментарях під цим постом поставив зустрічне запитання: "а у вас є докази про скоєний ним злочин?".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА