16:13 13.05.2019

Політика РФ стосовно України не зміниться й у разі можливої зміни Суркова екс-послом у Білорусі Бабичем - Клімкін

1 хв читати
Політика РФ стосовно України не зміниться й у разі можливої зміни Суркова екс-послом у Білорусі Бабичем - Клімкін

Політика Росії стосовно України не зміниться, навіть якщо помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова замінить екс-посол Росії в Білорусі Михайло Бабич, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Коли президент Росії намагався нав'язати нам його як посла, звісно, ми це відбили. Я знаю більше інформації, ніж можу сказати, але я вважаю, що ми готові до будь-якого персонального розвитку подій! Зрештою, в Кремлі всі рішення приймає лише одна людина. Тож якщо щось змінюється на рівні виконавців, усе одно політика не зміниться", - сказав П.Клімкін журналістам у понеділок у Брюсселі, коментуючи інформацію про можливе призначення колишнього посла РФ у Білорусі М.Бабича куратором політики Кремля на Донбасі.

Як повідомляє Представництво України при ЄС на сторінці в мікроблозі Twitter, П.Клімкін також заявив, що сенс "Східного партнерства" полягає у тому, щоб мати стабільність і європейську присутність у країнах "Східного партнерства".

Також глава МЗС України заявив, що рішення Росії про видачу паспортів українським громадянам є точкою неповернення в плані втручання РФ у внутрішні справи України. "У нас має бути вичерпна відповідь", - вважає П.Клімкін.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що екс-посол у Білорусі М.Бабич зможе курирувати політику Кремля на не підконтрольних Україні територіях Донбасу (замість В.Суркова).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА