14:40 07.05.2019

Клімкін закликав колег із країн G7 та ЄС запровадити нові санкції проти РФ за видачу паспортів українцям на Донбасі

2 хв читати
Клімкін закликав колег із країн G7 та ЄС запровадити нові санкції проти РФ за видачу паспортів українцям на Донбасі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся до своїх колег з інших держав, зокрема G7 та Європейського союзу, із закликом запровадити нові санкції проти Росії за ініціативу видачі паспортів РФ громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих РФ територіях у Донецькій і Луганській областях України.

"Реагувати на паспортний бандитизм мають уже зараз. І ми готуємо дієву відповідь Кремлю. Вона буде одночасно системною й асиметричною... Саме тому я звернувся до міністрів закордонних справ держав G7, а також ЄС та інших наших партнерів із закликом запровадити нові санкції проти Росії", - написав П.Клімкін у своїй колонці для інтернет-видання "Українська правда" у вівторок.

За його словами, ефективну відповідь можна дати лише об'єднавши зусилля з усім міжнародним співтовариством.

Як повідомлялося, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства РФ у спрощеному порядку". Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають на територіях ОРДЛО.

За заявами російської влади, 29 квітня в Новошахтинську Ростовської області був відкритий і розпочав тестову роботу й нібито вже прийняв 80 заяв від жителів "ЛНР" перший пункт видачі паспортів РФ. 30 квітня Центр видачі російських паспортів жителям "ДНР" відкрився в селі Покровському Неклинівського району Ростовської області. Центр працює у тестовому режимі.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест через початок функціонування на території Ростовської області РФ центрів видачі паспортів РФ громадянам України і закликає міжнародне співтовариство не визнавати такі документи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА