20:39 16.04.2019

Порошенко був би радий призначенням на посади глав ДПС і ДМС Верланова і Нефьодова

3 хв читати
Порошенко був би радий призначенням на посади глав ДПС і ДМС Верланова і Нефьодова

Президент України Петро Порошенко висловив задоволення тим, що посади керівників Державної податкової служби (ДПС) і Державної митної служби (ДМС) можуть обійняти молоді люди - нинішні заступник міністра фінансів Сергій Верланов і перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов відповідно.

"І надзвичайно корупційно небезпечні дві позиції - це позиція керівника української митниці і позиція керівника Державної фіскальної служби. І я дуже щасливий з приводу рішення конкурсної комісії, що на керівника місії призначила заступника міністра економіки пана Нефьодова,... а на позицію керівника Державної фіскальної служби (Державної податкової служби - ІФ) - людину, яка дуже активно працювала над введенням автоматичного відшкодування ПДВ... зараз заступника міністра фінансів, молоду людину (Сергія Верланова - ІФ)", - сказав П.Порошенко в ефірі телеканалу "112.Украіна" у вівторок ввечері.

Водночас пізніше президент повідомив, що їхні кандидатури пройшли перший етап конкурсу на зайняття цих посад, і наразі конкурс триває.

Раніше цього дня інтернет-видання "Економічна правда" із посиланням на джерело повідомляло про те, хто переміг у конкурсі на зайняття посад керівників ДПС і ДМС. "Це якесь непорозуміння. Результати будуть за тиждень, потім ще час на оскарження результатів", - пояснив перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі М.Нефьодов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У свою чергу Міністерство фінансів повідомило, що троє з п'яти кандидатів на посаду глави ДПС і п'ятеро з шести кандидатів на ДМС) пройшли у заключний третій тур конкурсу.

Серед претендентів на посаду глави ДПС 23 квітня співбесіду проходитиме заступник міністра фінансів Сергій Верланов, виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Четверо кандидатів претендуватимуть на третьому етапі на посаду глави Держмитної служби: проректор із навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов, експерт з правових питань центру "CASE-Україна" Андрій Саварець, а також директор юридичної компанії "Федоришин та партнери" і доцентр Академії адвокатури України Олександр Федоришин.

Заключний етап відбору - співбесіда - відбудеться 23 квітня о 10:00, її транслюватимуть в прямому ефірі. Цього ж дня комісія з питань вищого корпусу державної служби підіб'є підсумки і визначить кандидатів, яких рекомендуватиме Кабінету Міністрів на посади Держмитній і Держподаткової служб, зазначило міністерство.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про те, що народний депутат Андрій Антощак (Блок Петра Порошенка) звернувся до Окружного суду Києва з проханням призупинити конкурс з обрання глав цих служб, про що він заявив під час засідання комісії у вівторок. Зокрема, А.Антощак заявив, що С.Верланов не має достатнього досвіду державної служби, а М.Нефьодов не має досвіду в митній справі.

Однак комісія продовжила другий етап конкурсу.

Раніше Окружний адмінсуд Києва відмовив екс-главі Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову в клопотанні про припинення конкурсів на посади глав ДПС і ДМС для забезпечення його позову до Кабінету Міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА