15:47 07.04.2019

Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня

3 хв читати
Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня

Повторне голосування чергових виборів президента України (другий тур) відбудеться 21 квітня 2019 року, визначили в Центральній виборчій комісії країни.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таку постанову під час засідання ЦВК у неділю вдень одностайно ухвалили члени комісії. ЦВК також затвердила формат і колір виборчого бюлетеня на другий тур виборів президента і проголосувала за направлення відповідної постанови на спецкомбінат, який друкуватиме бюлетені.

Комісія постановила, що текст бюлетеня для повторного голосування друкується тільки з одного боку державною мовою на одному аркуші розміром 200х150 мм блакитно-сірого кольору з двоколірним водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, які мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінення, і елемента, який втрачає забарвлення в результаті термовпливу, а також з виконанням номера виборчої дільниці високим друком, із застосуванням захисної фарби, яка проявляється на звороті бюлетеня.

Також ЦВК ухвалила, що бюлетені будуть виготовлені для кожної звичайної і закордонної виборчої дільниці у кількості, що на 0,5% перевищує кількість виборців, які за своєю виборчою адресою належать до відповідної дільниці за даними Держреєстру виборців станом на 6 квітня 2019 року, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа під час їх виготовлення.

Для кожної спеціальної виборчої дільниці бюлетені будуть виготовлені у кількості, що на 0,5% перевищує орієнтовну кількість виборців, внесених до списку виборців на дільниці з урахуванням кількості ліжко-місць, місць, чисельності особового складу відповідних військових частин, а також максимально можливої кількості членів ДВК спецдільниць, які будуть внесені до списків виборців на таких дільницях (крім кількості членів ДВК дільниць, утворених у в/ч), з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення бюлетенів у межах поліграфічного листа під час їх виготовлення.

Комісія також затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 р. і внесла зміни до єдиних кошторисів видатків ОВК із виборів президента України 6 територіальних виборчих округів.

Чергові вибори президента України відбулися в Україні 31 березня. У бюлетень для голосування внесено рекордну в історії України кількість кандидатів - 39. Спочатку їх було зареєстровано 44, але в останній тиждень терміну, відведеного для можливості зняття з виборів, ЦВК скасувала реєстрацію 5 кандидатів за їхнім власним бажанням.

Відповідно до закону, якщо в першому турі один із кандидатів на посаду президента України набирає понад 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, він визнається переможцем. В іншому разі проводиться повторне голосування (другий тур), в якому беруть участь два кандидати, що набрали найбільшу кількість голосів у першому турі.

За підсумками голосування 31 березня шоумен Володимир Зеленський і нинішній президент України Петро Порошенко заручилися найбільшою підтримкою виборців - 30,24% і 15,95% голосів відповідно.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА