15:42 04.04.2019

Порошенко підписав національну програму під егідою комісії Україна-НАТО на 2019 рік

2 хв читати
Порошенко підписав національну програму під егідою комісії Україна-НАТО на 2019 рік

Президент України Петро Порошенко підписав річну національну програму під егідою комісії Україна-НАТО на 2019 рік.

"Вірю, що лондонський саміт НАТО є саме тією нагодою, коли союзники гідно оцінять внесок України в захист євроатлантичної спільноти й розпочнуть практичну дискусію щодо надання нашій державі ПДЧ. З вірою в це сьогодні підписую чергову Річну національну програму зміцнення партнерства між Україною та НАТО", - написав президент на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер, вітаючи НАТО з 70-річчям.

За словами глави держави, Україна високо цінує солідарність альянсу з Україною і незмінну підтримку Української держави перед лицем агресії Росії.

"Сьогодні, коли російський агресор цинічно та зухвало порушує норми та правила, встановлені у світі, рух до НАТО залишається безальтернативним напрямом для України, її захисту та збереження територіальної цілісності. Вже сьогодні ми готові взяти на себе довгоочікувані зобов'язання та розпочати виконання Плану дій щодо членства в НАТО", - наголосив П.Порошенко.

Також привітав альянс із 70-річчям міністр закордонних справ України Павло Клімкін. "Сімдесят років - це солідний вік. Для будь-якої міжнародної організації. А особливо, якщо всі ці 70 років вона реально захищає кожного свого члена і кожного їх громадянина", - написав міністр на своїй сторінці у Facebook у четвер.

П.Клімкін додав, що військовий потенціал, безумовно, важливий, але загальні цінності та бажання їх дотримуватися все-таки важливіші.

"Багато зроблено, ще більше попереду. Включно з новими перспективними членами", - резюмував глава МЗС України.

Як повідомляється, річна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО (РНП) є програмою стратегічних реформ та інших заходів, необхідних для забезпечення ефективної, цілеспрямованої та системної підготовки України до членства в НАТО. Основний акцент у РНП зроблено на досягненні відповідності критеріям членства в НАТО, зміцненні демократії, політичної, економічної, судової реформи, реформи виборчого законодавства, освіти, науки, охорони здоров'я, зростанні економіки, боротьбі з корупцією, підвищенні добробуту громадян, а також на реформі сектора безпеки та оборони - відповідно до рекомендацій альянсу, а також переведення Збройних сил на стандарти НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА