17:44 29.03.2019

Єврокомісія вважає вихід Британії з ЄС без угоди найімовірнішим сценарієм

2 хв читати
Єврокомісія вважає вихід Британії з ЄС без угоди найімовірнішим сценарієм

Європейський Союз повністю готовий до виходу Британії з цього політичного об'єднання без угоди і вважає цей варіант розвитку подій найбільш імовірним, ідеться в заяві представника Єврокомісії, витяги з якої публікують британські ЗМІ.

"Наразі найімовірнішим сценарієм 12 квітня є вихід без угоди", - наголошується в заяві.

У ній зазначається, що Єврокомісія шкодує про те, що палата громад у п'ятницю не підтримала більшістю голосів узгоджену з Брюсселем минулого року угоду.

"Відповідно до рішення Європейської Ради, ухваленого 22 березня, терміни для статті 50 було продовжено до 12 квітня", - наголошується в заяві.

Однак у ЄК також зазначили, що Євросоюз повністю готовий до виходу Британії з ЄС без угоди.

"ЄС готувався до цього з грудня 2017 року й тепер повністю готовий до сценарію "без угоди" опівночі 12 квітня. ЄС збереже свою єдність. Переваги угоди про вихід, зокрема перехідний період, у жодному разі не відтворюватимуться в сценарії "без угоди". Галузеві міні-угоди не розглядаються як варіант", - пояснюють у Брюсселі.

"Комісія шкодує про те, що сьогодні в Палаті громад проголосували проти (угоди - ІФ). Відповідно до рішення Європейської ради (щодо статті 50) від 22 березня передбачений у статті 50 (3) термін продовжено до 12 квітня. Сполучене Королівство повинне буде пояснити свої подальші кроки до цієї дати для розгляду Європейською радою", - зазначено в документі.

Раніше голова Європейської ради Дональд Туск оголосив про скликання надзвичайного саміту ЄС у зв'язку з підсумком голосування щодо угоди про Brexit у британському парламенті.

"З огляду на те, що Палата громад відхилила угоду про вихід, я вирішив скликати Європейську раду 10 квітня", - написав Д.Туск у своєму Twitter у п'ятницю відразу після голосування британського парламенту, який знову не підтримав угоду, узгоджену прем'єр-міністром країни Терезою Мей із Брюсселем. На голосування було винесено тільки юридично зобов'язальну частину угоди з ЄС щодо Brexit: угоду про вихід із Євросоюзу. Другу частину угоди - політичну декларацію щодо майбутніх відносин з ЄС - члени палати громад у п'ятницю не розглядали.

26-сторінкова політична декларація про майбутні відносини Великої Британії та ЄС разом із майже 600-сторінковим проектом угоди про вихід Великої Британії з ЄС є пакетом документів, узгоджених на саміті ЄС 25 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА