11:13 05.03.2019

Майже 40 повідомлень про порушення на виборах надійшло до Нацполіції протягом понеділка, до ЄРДР внесено відомості щодо двох - МВС України

2 хв читати
Майже 40 повідомлень про порушення на виборах надійшло до Нацполіції протягом понеділка, до ЄРДР внесено відомості щодо двох - МВС України

За минулу добу, 4 березня, на території України поліція зафіксувала ще 38 повідомлень про порушення, пов'язані з виборами президента країни, і щодо двох повідомлень правоохоронці внесли зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

"У місті Києві зафіксовано вісім порушень, у Донецькій області - сім, у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській - по три", - йдеться в оприлюдненій у вівторок уранці інформації.

Стосовно внесених до ЄРДР повідомлень у МВС зазначили, що в Солом’янському районі Києва на вулиці дві особи пошкодили агітаційний намет кандидата в президенти України. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

"Того самого дня в Шевченківському районі Києва на даху житлового будинку, біля офісу кандидата в президенти України, було виявлено і вилучено невстановлений предмет. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) КК України", - повідомили в департаменті комунікації міністерства, нагадавши про резонансну подію, що відбулася напередодні.

У МВС України зазначають, що загалом від початку виборчого процесу територіальні органи Національної поліції зареєстрували 2411 повідомлень, пов'язаних із виборами. З них найбільше в Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Київській та Одеській областях.

"Переважно зазначені факти пов'язані з незаконною агітацією - 1428, підкупом виборців - 261, хуліганством - 86 і пошкодженням майна - 54", - йдеться в повідомленні.

Загалом за зазначеними фактами розпочато 119 кримінальних проваджень, із них 53 пов'язані з порушенням виборчого законодавства, 66 - із проведенням передвиборної кампанії.

"20 особам повідомлено про підозру за 12 кримінальними провадженнями, три з яких направлено до суду. Закрито в порядку ч. 1 ст. 284 КПК України 15 кримінальних проваджень", - зазначають у департаменті комунікації міністерства.

Водночас, додають у МВС, за 437 фактами здійснюється перевірка згідно із законом України "Про звернення громадян". Складено 478 протоколів про адміністративні правопорушення: за 56 протоколами накладено штрафи, за 15 провадження закрито, 8 осіб звільнено від відповідальності.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА