11:15 26.02.2019

Гройсман розчарований невиконанням із боку "Нафтогазу" завдання щодо видобутку газу

2 хв читати
Гройсман розчарований невиконанням із боку "Нафтогазу" завдання щодо видобутку газу

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив розчарування тим, що НАК "Нафтогаз України" не виконав завдання з видобутку газу.

"Розчарований тим, що "Нафтогаз" не виконав завдання з видобутку газу. Зокрема, думаю, це тому, що він відчуває своє монопольне становище і технологічно на сьогодні поступається учасникам приватного сектора. Але переконаний, що ми знайдемо можливості, щоб національна газодобувна компанія була ефективною і досягла тих цілей і завдань, які стоять перед нами. Перед державою. Наше завдання - більше добувати і виробляти енергоресурсів, енергоефективно їх споживати", - сказав В.Гройсман під час участі в X ювілейному Міжнародному енергетичному форумі в Києві у вівторок.

За його словами, Україна має з країни-імпортера "перетворитися на країну, яка може всім спектром енергоресурсів забезпечити себе, і, звісно, стратегічна мета - країна-експортер".

В.Гройсман зазначив, що уряд і парламент доклали чимало зусиль, щоб максимально відкрити для всіх учасників сферу енергоресурсів і залучити нових гравців на цей ринок.

Він також вказав на важливість рішень, пов'язаних із відкритістю та прозорістю роботи Державної служби геології та надр України.

"У березні та квітні буде відрито аукціони і конкурси на нові площі. Держгеонадра працює над тим, щоб будь-яка заявка була відкрита та публічна. Щоб усі бачили, як відбувається розгляд пропозицій і ухвалюють рішення", - додав прем'єр.

В.Гройсман наголосив, що будь-яке гальмування програми нарощування видобутку ресурсів, передусім газу, - недопустиме.

"Для нас важливо досягти незалежності... І ми знайдемо можливості, щоб національна газодобувна компанія ("Укргазвидобування") була ефективною і досягла цілей, які стоять перед державою загалом", - сказав він.

За словами В.Гройсмана, забезпечення повного обсягу потреб власним газом дасть змогу запровадити нові формули справедливого ціноутворення на ресурс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА