06:48 26.02.2019

Майбутнє української держави в НАТО - Порошенко

2 хв читати
Майбутнє української держави в НАТО - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що майбутнє української держави бачить в НАТО, повідомляє сайт адміністрації президента.

"Майбутнє України я бачу в НАТО, тому що НАТО - це механізм безпеки нашої держави. НАТО - це механізм, коли кожна мама свого сина поверне назад. Тому що разом з нами стоятимуть 30 інших націй. Пліч-о-пліч захищатимуть нашу державу разом з нами. А ми будемо захищати їх", - сказав П.Порошенко.

Він зазначив, що членство в ЄС також важливо для України, оскільки "Євросоюз - це система цінностей, демократія і свобода, а також рівень життя і стандарти".

Крім того, глава держави розповів про нещодавній візит до Нью-Йорка, де взяв участь в Генеральній асамблеї ООН і поставив питання розгортання миротворчої місії ООН на сході України. "Коли приходять миротворці - російські відразу виходять, забирають свою зброю. У нас немає внутрішнього конфлікту, громадянської війни, як намагаються нав'язати нам російські пропагандисти. Ми мирна і єдина країна", - підкреслив П.Порошенко.

Також президент наголосив на єдності та підтримці українців, яку вони демонструють за останні п'ять років.

"Наша з вами єдність, наша з вами відповідальність, наша з вами рішучість і наша з вами віра в перемогу зберегла державу. У 2014-2015 роках левова частина з вас стала волонтерами. 80% українців були об'єднані навколо того, що треба врятувати державу", - підкреслив він.

П.Порошенко зазначив також, що завдяки єдності за п'ять років була створена українська армія. Він додав, що зосередив багато зусиль на розвитку українського війська. "Нам, українцям, є діло до нашої держави. Так, як я, діяли 80% українців. І на сьогоднішній день ми маємо вже потужну армію, яка сьогодні є однією з найсильніших на континенті і здатна захистити Україну", - сказав президент.

"Сьогодні її чисельність 250 тис., але при введенні воєнного стану ми перевірили, що за тиждень ще 150 тис. відразу ж стануть до зброї", - додав він.

П.Порошенко підкреслив, що так само від єдності українського народу залежить майбутнє держави. "На сьогоднішній день на кону стоїть вся наша Україна. Від нашої з вами єдності, від відповідального вибору залежить доля держави не на п'ять років, а на покоління. Дуже важливо, щоб Путін не повернувся в Україну. Ми маємо рухатися вперед", - підкреслив він.

"Ми не маємо права зрадити очікування наших воїнів", - резюмував глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА