16:23 06.02.2019

В Україні розпочато програму монетизації субсидій для населення

2 хв читати
В Україні розпочато програму монетизації субсидій для населення

Президент України Петро Порошенко заявляє про запуск програми монетизації субсидій для населення країни.

"Ми з вами запускаємо довгоочікувану систему монетизації субсидій, а саме - грошових виплат малозабезпеченим верствам населення. У середньому розмір виплат становитиме 1,5 тис. грн", - сказав П.Порошенко на нараді щодо введення монетизації субсидій у Києві в середу.

За словами президента, таке рішення є одним з елементів зі встановлення енергетичної незалежності країни, а також суттєво зменшить "поле для корупції" у цій сфері.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, на сьогодні 3 млн 742 тис. домогосподарств претендують на отримання монетизованих субсидій.

Він зазначив, що відповідні виплати за поточний опалювальний сезон буде виплачено в березні, квітні і травні поточного року. "Після цього буде здійснено перепризначення субсидії на новий рік, починаючи з травня 2019 року", - додав міністр.

А.Рева звернув увагу, що 69,9% одержувачів субсидій є пенсіонерами.

Зазначається, що субсидію буде перераховано грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам її виплачуватиме Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватимуть суму субсидії у квітні і травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, зможуть зняти свою субсидію безпосередньо в банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.

У Мінсоцполітики повідомляють, що всі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у чинній моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги цих осіб з підприємствами здійснюватимуть через Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже в цьому опалювальному сезоні залишок невикористаної субсидії готівкою також через цей банк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА