07:22 05.02.2019

Українці зможуть перемогти популізм

2 хв читати
Українці зможуть перемогти популізм

Українські громадяни зроблять відповідальний вибір під час голосування за кандидатів на вищий державний пост і не поведуться на популізм, впевнений президент України Петро Порошенко.

"Я переконаний, що Україна ще продемонструє Європі відповідальний вибір, як українці вміють перемагати популізм", - сказав П.Порошенко в понеділок увечері в програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV.

За словами П.Порошенка, період проведення виборчих кампаній - це час, "коли цвіте популізм". Він зазначив, що наслідки популізму наочно продемонстровано в Венесуелі. "Чим займався Уго Чавес, а потім Мадуро? Перше, що він пообіцяв - він націоналізує нафто- і газовидобувні компанії і знизить ціну на газ у два рази. Це була обіцянка Мадуро і він націоналізував компанії. Як тільки він націоналізував - газ пропав. Як тільки сказали знизити ціну на нафту - пропав бензин. Як тільки вони зайнялися продуктами харчування - пропали продукти харчування. Це якийсь феномен Венесуели? Ні. Це феномен популізму", - констатував президент.

Глава держави зазначив, що небезпека популізму існує сьогодні не тільки в Україні, але й в Європі, однак він вірить в перемогу над популізмом в Україні, як це сталося в європейських країнах.

П.Порошенко висловив переконання, що ніякі популістські заклики, які "часто базуються на російській пропаганді і елементах російської гібридної війни, тому що саме звідти вони отримують і фінансування, і інформаційну підтримку", не вплинуть на вибір українського народу.

"Українці навчилися знімати "локшину" російської пропаганди з власних вух і більше ніколи не купляться", - зазначив президент.

П.Порошенко підкреслив, що "українці дуже відповідальні і їм точно не байдужа доля держави".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА