13:42 04.02.2019

У ВР зареєстровано законопроект про неможливість участі спостерігачів із РФ на виборах в Україні

1 хв читати
У ВР зареєстровано законопроект про неможливість участі спостерігачів із РФ на виборах в Україні

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект про неможливість участі спостерігачів із РФ на президентських і парламентських виборах в Україні, повідомила перший заступник голови українського парламенту Ірина Геращенко.

"Разом із колегами зареєстрували законопроект про неможливість участі спостерігачів із країни-агресора РФ на українських президентських і парламентських виборах", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона також розповіла, що на погоджувальній раді керівників фракцій і груп закликала народних депутатів підтримати позицію української дипломатії та прийняти законопроект, який унеможливить присутність російських спостерігачів у міжнародних місіях на виборах в Україні.

Як повідомляє сайт Верховної Ради законопроект № 9524 "Про внесення змін до деяких законів про спостереження за виборчим процесом в Україні" зареєстровано в парламенті в понеділок. Серед авторів також голова Верховної Ради Андрій Парубій, представник президента в парламенті Ірина Луценко, лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Я думаю, що комітет його розгляне, і найближчим часом ми зможемо його розглянути, щоб не допустити будь-якого механізму тиску на українські вибори", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Чергові президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня, парламентські заплановані на осінь.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА