12:01 04.02.2019

"Батьківщина" передасть МВС заяви про підкуп виборців на користь Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців - Тимошенко

2 хв читати
"Батьківщина" передасть МВС заяви про підкуп виборців на користь Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців - Тимошенко

 У партії "Батьківщина" підготували заяву на ім'я міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про організацію підкупу виборців на користь президента країни Петра Порошенка й сьогодні передадуть її, заявила лідерка фракції "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко.

"Зараз кожен українець знає, що президент завдяки своєму найближчому соратникові пану Березенку (народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко - ІФ) і всьому його корумпованому оточенню створює мережу в країні та роздає по 1 тис. грн людям за голос. І це вже відомо всім. І не перекладіть відповідальність на "Батьківщину", яка такими речами не займається", - заявила Ю.Тимошенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок у Києві.

"Ми звертаємося до міністра внутрішніх справ (Арсена Авакова - ІФ) негайно розслідувати ці речі. Я знаю, що міністр внутрішніх справ, його команда бачать, що сьогодні по тисячі гривень масово роздаються в країні", - додала політик.

Вона також повідомила, що в понеділок представники "Батьківщини" передадуть міністру внутрішніх справ відповідну заяву про злочин.

Пізніше на брифінгу лідерка "Батьківщини" закликала генерального прокурора Юрія Луценка відреагувати на підготовку підкупу виборців.

Крім того, Ю.Тимошенко заявила про маніпуляції з реєстром виборців України.

"Ви знаєте, як масово з країни виїжджають люди. І ви знаєте, що смертність майже вдвічі перевищує народжуваність, і що населення країни внаслідок цих двох чинників стрімко скорочується. Тоді запитання: як Центральна виборча комісія, яка має більшість, координовану та курирувану Петром Порошенком, могла збільшити реєстр виборців на мільйон осіб?" - заявила вона.

Політик зазначила, що в реєстрі є "мертві душі", що дозволить надрукувати бюлетенів більше, ніж їх реально потрібно для голосування на президентських виборах, і згодом призведе до фальсифікацій.

"Знаючи про всі ці порушення, ми підготували другу заяву про злочин, яку адресуємо за призначенням міністру внутрішніх справ, (із закликом - ІФ) негайно витребувати реєстр виборців. Відкривши кримінальну справу, досліджувати реєстр виборців, видалити звідти всі "мертві душі" й закрити Порошенку шлях для фальсифікацій", - заявила Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА