13:29 31.01.2019

Зеленський і Порошенко лідирують у президентських перегонах

2 хв читати
Зеленський і Порошенко лідирують у президентських перегонах

Українці готові підтримати на президентських виборах шоумена Володимира Зеленського. Чинний глава держави Петро Порошенко - на другому місці, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко - на третьому, свідчать результати опитування, проведеного трьома соціологічними компаніями (Центр соціальних і маркетингових досліджень "Социс", Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова).

Згідно з даними, оприлюдненими в четвер, найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні і визначився зі своїм вибором, отримав би В.Зеленський (23%). За П.Порошенка готові проголосувати 16,4%, за Ю.Тимошенко - 15,7% респондентів.

За одного з лідерів партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка мають намір віддати свій голос 9,3% опитаних, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 8,1%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 6,7% . Кандидата від партії "Укроп" Олександра Шевченка готові підтримати 3,5%, міського голову Львова, лідера "Об'єднання" Самопоміч "Андрія Садового - 3,4%, лідера партії "Наші" Євгена Мураєва - 2,7%. За кандидата від партії "Опозиційний блок - партія миру і розвитку" Олександра Вілкула готові проголосувати 2,4% респондентів, за екс-главу Служби безпеки України Ігоря Смешка - 2,2%, за кандидата від партії "Свобода" Руслана Кошулинського - 1,3%.

Інші кандидати не набирають 1% голосів.

На запитання: "Незалежно від того, за кого Ви маєте намір голосувати, хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?" 20,5% респондентів відповіли, що найімовірнішим переможцем на президентських виборах вважають П.Порошенка, перемогу Ю.Тимошенко прогнозують 19,9%, а В.Зеленського - 10,8%.

Дослідження тривало з 16 до 29 січня 2019 року силами трьох соціологічних компаній (Центр соціальних і маркетингових досліджень "Социс", Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова). Вибірка - 11 тис. респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей), для населення, старшого за 18 років. Статистична похибка дослідження: +/- 0,9%. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА