15:52 29.01.2019

Симоненко подав документи кандидата в президенти України як висуванець від КПУ

2 хв читати
Симоненко подав документи кандидата в президенти України як висуванець від КПУ

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко подав документи для реєстрації кандидатом у президенти як висуванець від Компартії України.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ЦВК, у вівторок П.Симоненко приніс і подав до Комісії відповідний пакет документів.

3 січня 2019 року Комуністична партія України на своєму з'їзді висунула кандидатом на посаду президента України першого секретаря ЦК партії П.Симоненка.

Як повідомлялося, 8 липня 2014 року Мін'юст і Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону КПУ на території держави. 16 грудня 2015 року суд заборонив діяльність КПУ за позовом Мін'юсту. 28 грудня КПУ звернулася до Київського апеляційного адмінсуду з апеляційною скаргою на відповідну постанову Окружного адмінсуду Києва.

25 січня 2016 року Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою КПУ, яка в судовому порядку намагалася оскаржити правовий висновок Комісії з питань дотримання закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їхньої символіки".

Ця постанова Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає. "Таким чином, адміністративні суди дійшли висновку, що доводи представників і адвокатів Комуністичної партії України не є обґрунтованими. Тобто остаточно підтвердили правомірність цього правового висновку і відповідно заборону КПУ", - прокоментували тоді це рішення в Мін'юсті.

21 січня міністр юстиції України Павло Петренко пояснив агентству "Інтерфакс-Україна", що партії, діяльність яких підпадає під дію закону про декомунізацію, не мають права висувати своїх кандидатів у президенти, і в такому випадку реєстрація можлива лише у форматі самовисування.

На сьогоднішній день ЦВК зареєструвала вже 22 кандидатів у президенти України на виборах 31 березня 2019 року. Рекордна кількість кандидатів, які балотувалися на виборах президента, була в 2004 році, коли їх було 24. У виборах президента 2014 року брав участь 21 кандидат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА