12:40 28.01.2019

Трамп домовився із Конгресом про тимчасове відновлення роботи уряду на 3 тижні

2 хв читати
Трамп домовився із Конгресом про тимчасове відновлення роботи уряду на 3 тижні

Президент США Дональд Трамп і Конгрес у п'ятницю досягли угоди, що надає можливість відновити роботу уряду до 15 лютого без вирішення питання про виділення $5,7 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Пізно ввечері в п'ятницю за місцевим часом (ранок суботи за київським часом) президент США Д.Трамп підписав ухвалений Конгресом закон про федеральний бюджет, що надає змогу відновити роботу частини держустанов на три тижні.

Бюджет, підписаний Д. Трампом, є тимчасовим. Очікується, що за три тижні переговорів сторонам вдасться узгодити довгостроковий законопроект.

"Я гордий повідомити вам сьогодні, що ми досягли угоди про припинення "шатдауну" і відновлення роботи федерального уряду", - заявив Д.Трамп.

"Я доможуся того, щоб гарантувати виплати всім співробітникам (державних структур - ІФ) за відпрацьований час якомога швидше", - наголосив Д.Трамп.

"Я буду гранично відвертим, у нас насправді немає вибору, окрім як побудувати потужну стіну або металевий бар'єр. Якщо ми не отримаємо чесної угоди від Конгресу, уряд знову припинить роботу 15 лютого, або я скористаюся правами, наданими мені конституцією США, щоб розібратися з цієї ситуацій", - підбив підсумок американський лідер.

Адміністративно-бюджетне управління США направило повідомлення главам держустанов і агентств, діяльність яких понад місяць тому було перервано через рекордно тривалий "шатдаун", в якому закликало їхніх співробітників повернутися до роботи, повідомило в суботу агентство Associated Press.

"Сотні тисяч федеральних службовців попросили повернутися до роботи, оперативно і організовано відновити діяльність", - передало агентство.

У повідомленні також йдеться, що в управлінні цінують "співпрацю і зусилля, докладені в цей важкий період часу".

Так званий "шатдаун" - припинення роботи низки держустанов - у США стався 22 грудня 2018 року, оскільки республіканцям і демократам у Конгресі не вдалося узгодити законопроект про бюджет. Розбіжності у них викликав пункт про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою в обсязі $5,7 млрд. Приблизно 800 тис. американських держслужбовців залишилися без зарплати, було припинено роботу чверті держустанов. Однак багато держслужбовців були змушені продовжувати роботу, якщо їхні відомства і посади вважаються занадто важливими для країни.

В останні дні почастішала кількість випадків, коли держслужбовці відмовляються виходити на роботу без оплати праці, посилаючись на хворобу або сімейні обставини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА