21:19 23.01.2019

Майбутні угоди з РФ щодо транзиту газу мають відповідати європейському законодавству і рішенням Стокгольмського арбітражу

2 хв читати
Майбутні угоди з РФ щодо транзиту газу мають відповідати європейському законодавству і рішенням Стокгольмського арбітражу

Можливий новий контракт з транзиту російського газу в країни Європейського Союзу повинен ґрунтуватися на європейських правилах, що захистить інтереси України і не дозволить Росії вдаватися до неринкових і неконкурентних методів, і відповідати рішенням Стокгольмського арбітражу, заявили в Міністерстві закордонних справ України.

Як повідомляє в середу прес-служба українського зовнішньополітичного відомства, в Брюсселі 22 січня відбулися тристоронні переговори в форматі Україна - Європейська Комісія - РФ, присвячені майбутньому транзиту газу територією України після завершення в 2019 році дії транзитного контракту між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

"Російська сторона запропонувала продовжити дію існуючих контрактів. Українська сторона повідомила про готовність розглянути подальші угоди тільки в разі їх повної відповідності європейському енергетичному законодавству, яке зараз імплементується в Україні. Контракт, заснований на європейських правилах, зможе захистити інтереси України і не дозволить Росії вдаватися до неринкових і неконкурентних методів, які вона неодноразово використовувала", - підкреслили в МЗС.

Відзначається, що позицію української сторони повністю розділяє і Європейська Комісія, представники якої відзначили значний прогрес України у впровадженні європейського законодавства на ринку газу.

"Під час переговорів делегацією України було відзначено, що майбутні угоди з ВАТ "Газпром" повинні відповідати прийнятим Стокгольмським арбітражем рішенням і передбачати виконання російською стороною покладених на неї зобов'язань", - сказано в повідомленні.

За інформацією МЗС України, Єврокомісія також підтвердила, що рішення попередніх судів повинні виконуватися в повному обсязі, і Україна має повне право подавати нові позови.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА