08:17 10.01.2019

Палата представників США схвалила законопроект про часткове відновлення фінансування уряду

2 хв читати
Палата представників США схвалила законопроект про часткове відновлення фінансування уряду

Палата представників США схвалила законопроект про фінансування міністерства фінансів, податкового управління і низки інших установ на 2019 рік у рамках стратегії демократів щодо виходу з бюджетної кризи, пов'язаної з тимчасовим призупиненням фінансування роботи держустанов (shutdown).

Законопроект, прийняття якого відновить роботу міністерства фінансів, податкового управління, федеральної комісії зі зв'язків, управління у справах малого бізнесу, федерального суду та інших установ, був схвалений 240 голосами Палати представників США. До 232 демократів приєдналося вісім представників республіканської партії. 188 членів Палати представників проголосували проти.

Наразі законопроект має бути схвалений Сенатом, де більшість становлять республіканці.

Раніше питання відновлення фінансування уряду не вдалося вирішити під час зустрічі демократичних лідерів і президента США Дональда Трампа з питання будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

"Щойно закінчив зустріч із Чаком (Чак Шумер, лідер сенатської меншості - ІФ) і Ненсі (Ненсі Пелосі, спікер Палати представників - ІФ), абсолютна втрата часу. Я запитав, що станеться через 30 днів, якщо я швидко відкрию все (уряд - ІФ), ви схвалите безпеку на кордоні, яка включає стіну або сталевий бар'єр? Ненсі сказала: "Ні". Я сказав: "до побачення, нічого більше не працює!", - написав Д.Трамп у своєму Twitter за підсумками зустрічі.

22 грудня близько чверті установ федерального уряду США призупинили свою роботу після того, як Конгрес і президент Д.Трамп не змогли досягти угоди про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою в $ 5,7 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА