11:10 09.01.2019

Кандидат у президенти Садовий хоче для українських військових грошове забезпечення в $1000, для ветеранів - компенсацію в 100 тис. грн

2 хв читати
Кандидат у президенти Садовий хоче для українських військових грошове забезпечення в $1000, для ветеранів - компенсацію в 100 тис. грн

Міський голова Львова, лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий, зареєстрований як кандидат у президенти України, у своїй передвиборній програмі пропонує гарантувати українським військовим грошове забезпечення на рівні не менше ніж $1000 у гривневому еквіваленті.

"Дбати про солдатів української армії, гарантуючи їм грошове забезпечення військового - не менше 1000 доларів у гривневому еквіваленті. (...) Запровадити загальнодержавну програму підтримки ветеранів війни, виплачуючи компенсацію 100 тисяч гривень кожному", - йдеться в розділі "Перші кроки щодо зміцнення обороноздатності та захисту країни" програми кандидата в президенти А.Садового, оприлюдненої на сайті Центральної виборчої комісії.

Він також виступає з ініціативою змінити систему командування та управління у Збройних силах України відповідно до стандартів НАТО.

"Будувати прагматичні союзи із зовнішніми партнерами. Налагоджувати взаємодію та постійну співпрацю з НАТО, щоб згодом отримати членство. Ініціювати створення Центрально-Східного європейського військового альянсу, учасниками якого мають стати країни Центральної та Східної Європи, що безпосередньо постраждали від агресії або чітко усвідомлюють небезпечну політику РФ щодо цивілізованого світу", - також йдеться в програмі.

А.Садовий пропонує розмістити уздовж державного кордону України з Росією та уздовж лінії розмежування боєздатні військові частини і бойову техніку.

Кандидат у президенти також виступає за зміцнення співпраці з Євросоюзом, забезпечивши спільний авіаційний простір, Єдиний цифровий ринок, приєднання до Митного та Енергетичного союзів.

В енергетичному напрямі пропонується створити енергетичну біржу для конкурентного продажу енергетичних ресурсів (вугілля, газу) та електроенергії.

В економіці - зменшити імпорт російських товарів, мінімізувати інші форми економічної залежності від держави-агресора; здійснити прозору та ефективну приватизацію більшості державних підприємств.

А.Садовий пропонує ліквідувати всі економічні підрозділи прокуратури, поліції, Служби безпеки України та податкову міліцію, скасувати їхні повноваження у сфері економічних злочинів.

Перші кроки з покарання за корупцію передбачають, зокрема, використання не менше ніж 25% конфіскованих у корупціонерів коштів на державні гуманітарні програми (будівництво лікарень, шкіл, дитячих садків тощо).

Крім того, передвиборна програма містить пропозиції закріпити в Конституції такі положення: вибори до парламенту на пропорційній основі з відкритими списками; зменшення кількості народних депутатів до 300 осіб; відповідальність президента України та дієву процедуру імпічменту. Пропонується також ліквідувати обласні та районні державні адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА