08:45 09.01.2019

Конгресмени США просять Мінфін відкласти зняття санкцій з компаній Дерипаски

2 хв читати
Конгресмени США просять Мінфін відкласти зняття санкцій з компаній Дерипаски

Група демократів, які очолюють сім комітетів Палати представників США, звернулася з листом до Мінфіну США з проханням відкласти рішення про пом'якшення санкцій щодо компаній Олега Дерипаски En +, "Русал" і "Євросибенерго".

"Ми просимо, щоб ви були доступні для зустрічі з усіма зацікавленими членами у відповідній обстановці для повного обговорення всіх аспектів угоди, припинення санкцій і впливу цих рішень на зусилля США щодо припинення згубної діяльності Росії, спрямованої на нашу країну", - випливає з листа конгресменів міністру фінансів США Стівену Мнучіну.

Згідно з документом, законодавці не отримали достатньо часу, щоб вивчити питання, наскільки виправдане зняття санкцій з компаній О.Дерипаски.

"Повідомлення Конгресу було доставлено безпосередньо перед відходом на тривалу перерву в роботі, протягом якої стався "шатдаун" уряду, що ускладнює завершення нашого розгляду цього питання протягом 30-денного періоду, передбаченого CAATSA (закон "Про протидію противникам Америки через санкції"- ІФ)", - йдеться в листі конгресменів.

Автори листа відзначили, що чекають відповідь Мінфіну до кінця робочого дня в п'ятницю 11 січня.

Під документом підписалися Річард Ніл, глава комітету з шляхів і засобів, Максін Вотерс, глава комітету з фінансових послуг, Еліот Енджел, глава комітету з міжнародних справ, Адам Шиф, глава комітету з розвідки, Елайджа Камінгс, глава комітету з нагляду і реформи, Джерольд Надлер, глава юридичного комітету, а також голова комітету національної безпеки Бенні Томпсон.

19 грудня Мінфін США повідомив, що має намір через 30 днів виключити зі списку санкцій En +, "Русал" і "Євросибенерго", підконтрольні О.Дерипасці, оскільки бізнесмен скоротить свою частку в них. Сам бізнесмен при цьому залишиться в списку, а його активи, в яких йому належить 50% і більше, залишаться заблокованими.

Мінфін США 6 квітня оголосив про введення санкцій відносно низки російських бізнесменів, компаній і урядових службовців. У SDN list, зокрема, потрапили О.Дерипаска, Віктор Вексельберг і Сулейман Керімов. В "чорний список" були включені дві публічні компанії - "Русал" і En + Group, основним власником яких є О.Дерипаска.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА