14:10 08.01.2019

Ердоган обіцяє знищити всі терористичні групи в Сирії, включаючи курдів

2 хв читати
Ердоган обіцяє знищити всі терористичні групи в Сирії, включаючи курдів

Туреччина готова до того, щоб знищити терористичні структури в Сирії, заявив турецький президент Реджеп Таїп Ердоган.

"Дуже скоро ми діятимемо, щоб нейтралізувати всі терористичні групи в Сирії. І ми знищимо всі інші терористичні організації, які спробують нам у цьому завадити", - сказав президент у вівторок парламентаріям.

"Для Туреччини немає різниці між YPG (курдські загони народної самооборони), PYD (курдська партія Демократичний союз), PKK (Робоча партія Курдистану) та ІДІЛ", - додав Р.Т.Ердоган.

"Сирію дуже скоро буде звільнено від ІДІЛ завдяки героїчним зусиллям наших солдатів. Але ми не можемо прийняти заяву Дж.Болтона (радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон)", - сказав президент.

Високопоставлений американський чиновник напередодні сказав, що США не виводитимуть війська з північного сходу Сирії, доки турецький уряд не гарантує безпеку курдського ополчення, яке виступало союзником США в боротьбі проти ІДІЛ.

Дж.Болтон, як повідомили ЗМІ, у вівторок провів переговори з радником турецького президента Ібрагімом Калином, про їхні результати не повідомляється, прес-конференцію за підсумками переговорів було скасовано.

Водночас, як напередодні заявив держсекретар Майк Помпео телеканалу CNBC, зобов'язання з безпеки курдського ополчення взяв на себе президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у бесіді з американським колегою Дональдом Трампом.

"Турки продовжать кампанію боротьби проти ІДІЛ після нашого відходу з Сирії та гарантують, що тих хлопців, які воювали на нашій стороні, які допомагали нам у боротьбі з ІД, буде захищено", - сказав М.Помпео.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА