08:41 29.12.2018

Закриття кордону між США і Мексикою обійдеться Вашингтону в мільярди доларів

2 хв читати
Закриття кордону між США і Мексикою обійдеться Вашингтону в мільярди доларів

Виконання загрози президента США Дональда Трампа, який обіцяв закрити кордон з Мексикою, якщо конгресмени-демократи не ухвалять фінансування проекту прикордонної стіни, обійдеться країні в мільярди доларів, вважають аналітики, опитані "Гілл".

"Це вплинуло б на економіку США масово і дуже негативно. Товари вартістю близько $ 1млрд перетинають кордон щодня, тому щодня в разі закриття кордону ми будемо втрачати сотні мільйонів доларів", - заявив Кріс Вілсон, заступник директора інституту Мексики Центру Вілсона і співавтор дослідження з прикордонної економіки.

За словами старшого наукового співробітника американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень Річарда Майлса, в результаті закриття кордону насамперед зростуть ціни на автомобілі, а фабрики опиняться у важкій ситуації, адже величезна частка американської торгівлі з Мексикою пов'язана з автозапчастинами.

Крім того, закриття кордону вдарить по сільському господарству. Р.Майлз підкреслив, що експорт кукурудзи і сої в Мексику є джерелом доходу для фермерів Айови, Небраски, Міннесоти, Іллінойсу та Індіани.

На думку К.Вілсона, американські споживачі відразу побачать нестачу продуктів у супермаркетах.

"Зараз зима, тому в США ми не виробляємо багато фруктів і овочів. За великим рахунком, ми залежимо від Мексики, яка наповнює наші продуктові магазини взимку", - зазначив він.

Аналітик підрахував, що 70% всієї продукції з Мексики надходить в США вантажівками.

При цьому, вважають експерти, серед штатів, які найбільше постраждають від закриття кордону, є ті, що голосували за Д. Трампа в 2016 році. Це, зокрема, Арізона, Мічиган, Техас, Юта і Південна Дакота.

"Люди залежать від діючого американо-мексиканського кордону як частини свого повсякденного життя настільки, що мало хто у Вашингтоні розуміє", - додав К.Вілсон.

На його думку, люди, які втікають від насильства в Центральній Америці, це не та "загроза нацбезпеці", через яку варто закривати кордон.

Мексика є третім за величиною торговим партнером Америки, і економіки цих двох країн тісно переплетені. За даними видання, лише минулого року товари на суму $ 558 млрд перетнули кордон США і Мексики. За оцінками Міністерства торгівлі, в 2015 році майже 100 тис. американських робочих місць були підтримані торгівлею з Мексикою.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що американська адміністрація буде змушена закрити кордон з Мексикою, якщо конгресмени-демократи не ухвалять фінансування проекту прикордонної стіни.

"Нас змусять повністю закрити південний кордон, якщо демократи-обструкціоністи не дадуть нам грошей на завершення Стіни і (не дозволять - ІФ) змінити сміховинні міграційні закони, які поклали на нашу країну", - написав Д.Трамп у Twitter.

"Важко повірити, що можуть бути Конгрес і президент, які б схвалили (такі закони - ІФ)", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА