07:34 27.12.2018

Питання про виведення військ з Сирії обговорювалося протягом півтора років

2 хв читати
Питання про виведення військ з Сирії обговорювалося протягом півтора років

Президент США Дональд Трамп, виступаючи на авіабазі Айн аль-Асад під час свого несподіваного візиту до Іраку заявив, що питання виведення військ з Сирії обговорювалося протягом півтора років.

"Знаєте, те, як про це (виведення військ з Сирії - ІФ) повідомлялося, створювало враження, що я тільки що вирішив це. Але це не так. Я говорю про це вже півтора року", - заявив Д.Трамп.

"Я сказав: "Давайте забиратися з Сирії. Давайте повернемо нашу молодь додому", - додав він, стверджуючи, що не раз піднімав цю тему в розмовах з військовими чиновниками.

За його словами, у США також немає намірів щодо виведення військ з Іраку.

"Насправді ми могли б використовувати її (базу в Іраку - ІФ) в якості передового плацдарму в разі, якщо нам буде потрібно щось зробити в Сирії. Якщо ми побачимо, що з ІД відбувається щось, що нам не подобається, ми можемо нанести по ним удар так швидко і так сильно, що вони і не зрозуміють, що взагалі сталося", - пообіцяв президент.

Крім того, Д.Трамп зазначив, що не вважає, що виведення американських військ з Сирії може поставити під загрозу Ізраїль.

"Ну, я цього не бачу. І я говорив з Бібі (прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху - ІФ). Я сказав Бібі (про своє рішення щодо виведення військ з Сирії - ІФ). І, знаєте, ми даємо Ізраїлю $ 4,5 млрд на рік. І вони дуже добре захищаються, якщо ви подивитеся", - підсумував президент США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА