20:55 18.12.2018

Путін відчуватиме безкарність, якщо за подальшу агресію проти України не посилити санкції

2 хв читати
Путін відчуватиме безкарність, якщо за подальшу агресію проти України не посилити санкції

Питання російської військової агресії проти України в Керченській протоці і необхідність посилення санкцій проти РФ, а також інтенсифікацію двостороннього співробітництва між Україною та Литвою обговорили секретар української Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов і керівники дипмісій Литовської Республіки в країнах "Східного партнерства".

У повідомленні, розміщеному на персональному сайті О.Турчинова у вівторок ввечері відзначається, що під час зустрічі секретар РНБО звернув увагу на те, що незважаючи на чинні санкції, військово-політичне керівництво РФ не припиняє агресію проти Української держави. "Тому без істотного посилення санкційного тиску (президент РФ Володимир - ІФ) Путін відчуватиме себе безкарним", - сказав він.

Також, говорячи про необхідність посилення санкцій проти Росії, секретар РНБО України зазначив, що з боку "наших стратегічних партнерів нелогічно посилювати економічні санкції проти РФ, і одночасно підтримувати стратегічні економічні та енергетичні проекти РФ, зокрема, "Nord Stream-2".

"Україна стає серйозним чинником європейської безпеки, і розглядати допомогу нашій державі потрібно в контексті того, що підтримуючи сектор безпеки і оборони України, Європа посилює свій захист", - підкреслив О.Турчинов.

Водночас, заступник міністра закордонних справ Литовської Республіки Дарюс Скусявічюс зазначив, що Литва розуміє бажання президента РФ "продемонструвати всьому світу, що його дії залишаються безкарними". "Саме тому ми намагаємося зробити так, щоб він відповідав за кожен свій крок", - сказав Д.Скусявічюс, додавши, що нещодавно Литва ввела додаткові власні санкції щодо фізичних осіб, причетних до агресії в Азовському морі.

Під час розмови О.Турчинов також зазначив, що не дивлячись на гібридну агресію проти України, не припиняється реформування її сектора безпеки і оборони, а також оборонно-промислового комплексу.

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ Литовської Республіки підкреслив, що Литва ніколи не припиняла військово-технічного співробітництва з Україною. "Ми розуміємо, що країна має право захищати свою територіальну цілісність", - сказав він, додавши, що Литва завжди підтримувала і буде підтримувати Україну.

"Ми знаємо, наскільки це складно - одночасно реформувати країну, і одночасно давати відсіч російській агресії", - сказав він, зазначивши успіхи Української держави на шляху реформування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА