12:55 14.12.2018

Про результати слідства у "справі українських моряків" говорити поки що рано - Пєсков

2 хв читати
Про результати слідства у "справі українських моряків" говорити поки що рано - Пєсков

 Про результати слідства у Росії за обвинуваченням українських моряків у незаконному перетині кордону говорити поки що рано, сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ведеться слідство, за результатами слідства документи передаються або не передаються до суду", - сказав він журналістам у Москві в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання, чи відпустять українців у разі, якщо матеріали слідства не буде передано до суду, Д.Пєсков сказав: "Це як вирішить слідство. Це все в руках слідства абсолютно. Є факт порушення державного кордону, є затримані порушники державного кордону і, скажімо так, долучені до справи ось ці ось катери".

Зустріч лідерів США та Росії мала відбутися на полях саміту G20 в Аргентині, який проходив із 30 листопада до 1 грудня, однак в останній момент Д.Трамп її скасував. Тоді у Вашингтоні заявили, що щойно цей інцидент у Керченській протоці буде врегульовано, зустріч зможе відбутися.

13 грудня Джон Болтон заявив, що зустріч лідерів Росії та США не буде можлива доти, доки Росія не звільнить затримані у Керченській протоці українські кораблі та їхній екіпажі.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери відконвоювали до Керчі.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу й висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

За рішенням судів Сімферополя і Керчі всіх 24 моряків було арештовано до 25 січня 2019 року. У ніч на 30 листопада 21 військового перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", ще трьох, поранених - до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

У Києві заявили, що затримані моряки є військовополоненими та зажадали негайно їх звільнити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА