13:17 12.12.2018

Посольство США: Якщо Насірова відновлено на посаді, то судова реформа в Україні далека від досконалості

2 хв читати
Посольство США: Якщо Насірова відновлено на посаді, то судова реформа в Україні далека від досконалості

 У посольстві США в Україні критикують результати судової та антикорупційної реформи України з огляду на відновлення Окружним адміністративним судом Києва на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова.

"Якщо вчорашнє рішення стосовно Насірова таке, як повідомляється, це означало б, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці посольства в соцмережі Facebook у середу.

У посольстві США наголошують, що "український народ заслуговує на урядовців, які не зловживають своїми посадами, а також на ефективну, справедливу судову систему, яка може притягати до відповідальності впливових осіб".

"Ми, як і раніше, віддані співпраці з народом України та з антикорупційними інституціями заради боротьби з корупцією на всіх рівнях суспільного життя", - зазначили в посольстві.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва рішенням від 11 грудня скасував рішення Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року про звільнення з посади голови ДФС Романа Насірова, задовольнивши відповідний адміністративний позов Р.Насірова до Кабміну і ДФС, розгляд якого тривав із лютого 2018 року. Підставою ухвалення такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Р.Насірова з посади голови ДФС, а саме обставин його подвійного громадянства та порушення процедури його звільнення.

3 березня 2017 року Кабінет Міністрів відсторонив від посади голови ДФС Р.Насірова, поклавши обов'язки голови відомства на в. о. заступника голови служби Мирослава Продана, а 31 січня 2018 року звільнив його з посади.

Р.Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА