11:36 12.12.2018

"Наш край" закликає владу змусити облгази встановити лічильники

2 хв читати
"Наш край" закликає владу змусити облгази встановити лічильники

 Партія "Наш край" закликає уряд негайно забезпечити реалізацію рішення Верховного Суду, який визнав облгази зобов'язаними своїм коштом встановлювати газові лічильники побутовим споживачам, повідомляє прес-служба партії в середу.

Народний депутат від партії Сергій Шахов зазначив, що рішення суду підтвердило позицію "Нашого краю", який кілька років обстоює право споживачів на безкоштовні індивідуальні лічильники.

"Ми домагалися справедливого обліку газу з 2016 року. В цей час олігархічні монополії через лобістів у владі намагалися “передати” витрати на прилади простим споживачам. Так було зі встановленням загальнобудинкових лічильників, що нагадувало “газовий колгосп”, та у випадку підвищення норм споживання палива за відсутності лічильника, що рівнозначно газовій “данині”. Нарешті суд поставив крапку – лічильники мають встановлювати за власний кошт облгази. Витрати на це закладені у тарифи за газопостачання", - сказав С.Шахов.

Народний депутат пояснив, що рішення Верховного Суду дасть можливість українцям заощадити мільярди гривень. "У країні понад 3 млн домогосподарств без газових лічильників та ще близько 2 млн мають застарілі прилади, що потребують заміни. Якщо врахувати, що придбання та встановлення одного лічильника коштує близько тисячі гривень, то споживачі заощадять 5 млрд грн", - зазначив С.Шахов.

На думку депутата від "Нашого краю", уряд повинен якомога швидше забезпечити виконання рішення суду та поширити набутий досвід на інших постачальників комунальних послуг.

"Чим швидше уряд змусить облгази заплатити за газові лічильники, тим вищі шанси, що ці кошти не вкрадуть. Найрозумніше – встановити часові рамки на ці роботи. Після чого слід розібратися зі встановленням лічильників на тепло та воду. Вже зрозуміло, що постачальники послуг мають самі подбати про їх облік", - резюмував С.Шахов.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА