09:04 11.12.2018

Мей спробує відновити переговори з ЄС після скасування голосування в парламенті щодо Brexit

2 хв читати
Мей спробує відновити переговори з ЄС після скасування голосування в парламенті щодо Brexit

Британський прем'єр Тереза ​​Мей почне у вівторок тур європейськими столицями, щоб спробувати обговорити можливість пом'якшення умов угоди про умови виходу Великої Британії з ЄС, пише Financial Times.

Зокрема, Мей хотіла б добитися від європейських партнерів більш чітких запевнень, що узгоджена раніше "страхувальна" схема з ірландського кордону, яка фактично унеможливлює вихід Північної Ірландії з митного союзу з ЄС, є тимчасовою, пише газета.

Прем'єр зустрінеться у вівторок з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером, головою Європейської ради Дональдом Туском, а також, можливо, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Тим часом Туск призначив на четвер зустріч глав держав і урядів країн-членів ЄС, на якій обговорюватиметься питання Brexit. "Ми не будемо знову обговорювати угоду, в тому числі "страхувальний" план (щодо ірландського кордону - ІФ), але ми готові обговорювати те, як полегшити процес ратифікації британською стороною", - зазначив Туск.

При цьому голова Європейської ради додав, що на зустрічі буде також обговорюватися можливість виходу Великої Британії з ЄС взагалі без угоди.

У понеділок британський прем'єр Мей заявила, що вирішила перенести на більш пізній термін голосування в парламенті за угодою щодо Brexit, яке планувалося на вівторок. Таке рішення вона прийняла з урахуванням того, що більшість депутатів не готові підтримати угоду в її нинішньому вигляді, при цьому найбільше число заперечень викликає "страхувальна схема" стосовно кордонів з Ірландією.

Перенесення голосування підвищує ймовірність того, що Британія вийде з ЄС без будь-якої тимчасової угоди.

Курс британського фунта стерлінгів упав у понеділок на 1,4% щодо долара США - до $ 1,249.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА