14:54 09.12.2018

Юлія Тимошенко: корупція в Україні буде подолана

2 хв читати
Юлія Тимошенко: корупція в Україні буде подолана

Нова влада забезпечить справедливе правосуддя в Україні, наведе порядок в економіці і на митниці, у державному управлінні, ліквідує монополію в усіх сферах життя, заявляє лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Корупція - це відсутність нормальних зарплат і пенсій, це розвалена система держуправління, це недієздатні силові структури і продажні суди, це відсутність реформ, це бідність людей і бідність країни. Корупція - тотальний хижак, вона не гребує нічим і все нищить дощенту", - написала Ю.Тимошенко на своїй сторінці в Facebook з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

За її словами, всі роки незалежності України олігархія не просто наближена до влади, а сама владою і є.

Лідер "Батьківщини" переконана, що передусім потрібно зробити суди, Генеральну прокуратуру та Державне бюро розслідувань незалежними від політиків, щоб люди мали право фіксувати корупційні вимоги чиновників на камеру чи диктофон і з цими доказами йти в суд.

"По-друге - порядок в економіці та на митниці. Це прозорі закупівлі, прозоре розмитнення, ліквідація корупційних податків, європейські зарплати як основа припинення корупції. По-третє - порядок в державному управлінні. Це державні реєстри на блокчейн-технологіях, скасування зайвих функцій виконавчої влади, механізм зупинки корупційних рішень, чітко прописані контрольні функції опозиції. По-четверте, треба ліквідувати монополії в усіх сферах життя. Там, де з'явиться чесна конкуренція - зникне корупція", - зазначила Ю.Тимошенко.

При цьому головною передумовою успішної боротьби політик називає наявність політичної волі здійснити всі ці зміни. "У чинної влади з цим проблема. У мене з цим жодних проблем немає", - заявила Ю.Тимошенко, додавши, що механізми перетворення корупції передбачені в проекті нової Конституції і в Новому економічному курсі, підготовленої її командою разом з експертами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА