15:45 07.12.2018

В Україні сподіваються, що в п'ятницю і з початком тижня консули зможуть відвідати військовополонених моряків у "Лефортово"

1 хв читати

В Україні сподіваються на те, що вже в п'ятницю і найближчі дні українські консули зможуть відвідати військовополонених моряків московському СІЗО "Лефортово", заявляє перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"За інформацією нашого МЗС, ми сподіваємося, що сьогодні і з понеділка українські консули зможуть поступово відвідати всіх тих, кого утримують у "Лефортово", тому що велика група наших військовополонених перебуває саме в "Лефортово", - сказала І.Геращенко журналістам у п'ятницю в Києві .

Вона додала, що Київ наполягає на допуску незалежних лікарів Міжнародного комітету Червоного Хреста до трьох утримуваних в іншому московському СІЗО "Матросская тишина" поранених українських військовополонених моряків.

"Ми вимагаємо доступу до цих військовополонених поранених незалежних лікарів місії міжнародного комітету Червоного Хреста, наших уповноважених з прав людини, тому що жодної довіри до заяв про те, що у них (моряків - ІФ) все добре ... у нас немає", зазначила І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА