15:30 01.12.2018

Воєнний стан розширює можливості ЗСУ - Порошенко

2 хв читати
Воєнний стан розширює можливості ЗСУ - Порошенко

Воєнний стан розширює можливості Збройних сил України та всього сектору безпеки, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Він (воєнний стан – ІФ) розширює можливості Збройних сил та всього сектору безпеки швидко, миттєво реагувати на загрози, які наростають, як снігова лавина", – сказав президент під час передання держконцерном "Укроборонпром" військової техніки різним військовим частинам ЗСУ у Київській області в суботу.

Він повідомив, що, зокрема, наразі здійснюється посилення державного кордону з Російською Федерацією та адміністративного кордону з АР Крим".

Крім того, оборонно-промисловий комплекс (ОПК) переводиться на особливий режим роботи, посилюється охорона і оборона об'єктів критичної інфраструктури: атомні і гідроелектростанції, об'єкти хімічної промисловості, порти в Чорному й Азовському морях.

"Буде вжито всіх необхідних заходів для посилення протиповітряної оборони, яка прикриває від ударів з повітря важливі державні об'єкти, промислові райони, адміністративні центри та угруповання військ", – сказав П.Порошенко.

Також за його словами, приводиться в повну бойову готовність єдина державна система цивільного захисту.

Президент повідомив, що відбудуться військові навчання і нагадав, що вже проводиться передислокація військових підрозділів в чіткій відповідності зі стратегічним планом застосування Збройних сил України.

"В областях, де оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори з резервістами та територіальною обороною. Їх проведення вже розпочалося", – сказав П.Порошенко.

Президент вручив військовим сертифікати відповідності на модернізовані і відремонтовані 2 винищувачі Міг-29, винищувач Су-27С1М, 4 навчально-бойових літаки Л-39М1, на 2 вертольоти Мі-8МТ і 4 безпілотники "Спектатор-М".

П.Порошенко також заявив, що сьогодні "Антонов"демонструє свого красеня АН -77. "Цей літак має стати основою військово-транспортної авіації України і не тільки України. Його характеристики дають змогу кардинально розширити боєздатність десантно-штурмових військ. Його зможуть використовувати навіть малопідготовлені, уявіть собі, 600-метрові злітні смуги. "Антонов -77" має авіоніку провідних світових виробників. Цей літак суттєво наближений до стандартів НАТО", – сказав президент.

Ан-77 – турбореактивний середній військово-транспортний літак. Його розроблено на АНТК імені О.Антонова. Комерційна навантаження близько 47 т, оснащений автономним бортовим комплексом завантаження і розвантаження, шасі з функцією присідання. Перспективно зможе перевозити великогабаритні вантажі і важку військову техніку, вертольоти, особовий склад (300 солдатів, 110 десантників, 206 поранених) У квітні 2018 ДП «Антонов» представляв літак Ан-77 на міжнародному авіасалоні Eurasia-2018 (Туреччина) на статичному стенді та в програмі демонстраційних польотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА