10:52 30.11.2018

Україна дякує світовій громадськості за вимоги до РФ звільнити захоплених у Керченській протоці моряків - Порошенко

2 хв читати
Україна дякує світовій громадськості за вимоги до РФ звільнити захоплених у Керченській протоці моряків - Порошенко

 Україна цінує підтримку світових лідерів держав і міжнародної громадськості в питанні негайного звільнення військових моряків і кораблів, захоплених у полон Російською Федерацією, заявляє президент Петро Порошенко.

"Я дуже задоволений позицією всього світу. Увесь світ наразі з нами, ми дуже вдячні світовій громадськості, лідерам світових держав за чітку та послідовну підтримку позиції України, чітку вимогу до РФ негайно звільнити українських військових та українські кораблі. За вимогу до РФ про деескалацію ситуації в Азовському, Чорному морях і Керченській протоці", - сказав П.Порошенко на нараді про посилення обороноздатності країни в п'ятницю.

Він нагадав, що після захоплення в полон українських військових моряків Російською Федерацією інтенсивність його телефонних переговорів із лідерами іноземних держав зросла.

"Під час кожної моєї міжнародної телефонної розмови, а сьогодні інтенсивність цих розмов є надзвичайно високою, ми порушували питання про консолідацію, спільну позицію світу про вимогу до Російської Федерації щодо негайного звільнення. Це було прохання й учасників G20, під час переговорів із секретарем США паном Помпео, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з президентом Туреччини Ердоганом і багатьма іншими", - зазначив П.Порошенко.

Він звернув увагу на те, що "багатомільярдна пропагандистська машина Російської Федерації наразі включилася для того, щоб спробувати покласти відповідальність на Україну", і доручив учасниками наради продовжувати інформувати світову громадськість про агресивні дії РФ.

"Окремо ставлю завдання щодо інформування світової громадськості про агресивні дії РФ і позиції України щодо цих дій", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА