15:50 29.11.2018

Відкрита атака РФ кораблів ВМСУ в Азовському морі зняла всі дискусії про доцільність денонсації Києвом угоди з РФ щодо Азову - Марчук

2 хв читати
Відкрита атака РФ кораблів ВМСУ в Азовському морі зняла всі дискусії про доцільність денонсації Києвом угоди з РФ щодо Азову - Марчук

Відкрита атака військовими РФ кораблів Військово-морських сил України (ВМСУ) в Азовському морі закрила всі політичні дискусії про доцільність денонсації Києвом договору з РФ від 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, вважає представник України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Євген Марчук.

"Сьогодні я навіть не бачу предмета для дискусії: денонсувати, або не денонсувала угоду з РФ про спільне використання Азовського моря і Керченської протоки від 2003 року ... РФ перекреслила цю угоду, і угоду про держкордон" - сказав він під час панельної дискусії в рамках 2- ї міжнародній конференції з морської безпеки в Києві в четвер.

Як повідомив Є.Марчук, у зв'язку з військовим загостренням ситуації на кордоні з РФ, і, передусім, у Чорноморсько-Азовському басейні, українська сторона також наполягатиме на створенні в рамках ТКГ окремої робочої групи з питань кордону для обговорення ситуації в акваторії Чорного і Азовського морів.

У зв'язку з цим він уточнив, що російська сторона виступає категорично проти створення цієї робочої групи.

"Росія категорично проти створення окремої робочої групи з питань кордону. І тепер зрозуміло (чому): тому що Азовське море - це теж кордон", - сказав він.

Є.Марчук також акцентував, що єдиний майданчик, де Україна і РФ могли б обговорити поточну ситуацію, це "Нормандська четвірка", яка, нагадав він, збиралася більш ніж півтора року тому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА