15:40 29.11.2018

Понад 40 кандидатів до Вищого антикорупційного суду є недоброчесними - рух "Чесно"

2 хв читати

Рух "Чесно" у рамках кампанії "Чесно. Фільтруй суд!" визначило, що 43 кандидати у судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС) і його Апеляційної палати є недоброчесними.

"Кандидатами в судді Вищого антикорупційного суду є 156 осіб. 108 з них йдуйть до Вищого антикорупційний суд і 48 - до його Апеляційної палати. За результатами нашого аналізу, кожен третій кандидат порушив мінімум один критерій доброчесності руху "Чесно", і отримав від нас так званий "чорний часник", - розповіла на прес-конференції у четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" керівник відділу комунікації та адвокації Центру демократії і верховенства права (ЦЕДЕМ) Лілія Дроздик.

За її словами, рух "Чесно" нарахував 43 недоброчесних кандидатів, з яких 28 йдуть до ВАКС і 15 - до його Апеляційної палати.

Старший аналітик кампанії "Чесно. Фільтруй суд!" Іван П'ятак зазначив, що кандидатів оцінювали за п'ятьма критеріями: непричетність до корупції або кримінальних правопорушень, прозорість доходів і відповідність їх стилю життя, непричетність до прийняття сумнівних рішень, непричетність до порушення прав людини і недотримання норм професійної етики.

"Багато суддів-кандидати приймали рішення, які у спостерігачів викликають сумніви. Наприклад, забороняли проведення акцій під час Революції Гідності, застосовували надто м'які запобіжні заходи до фігурантів корупційних справ. Також у кандидатів зафіксовані невідповідності у поданих ними декларацій. Один кандидат потрапив під перший критерій, оскільки є обвинуваченим у кримінальній справі", - зазначив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА