15:39 29.11.2018

Зубко: Ситуація в Азовському морі - виклик для всього світу

1 хв читати
Зубко: Ситуація в Азовському морі - виклик для всього світу

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко розцінює конфліктну ситуацію в акваторії Азовського моря, як виклик для всієї світової спільноти, повідомляє прес-служба віце-прем'єра у четвер.

"Сьогоднішня ситуація в Азовському морі - це досить великий виклик для всього світу. І ми маємо потужну підтримку світової спільноти в напрямі вирішення ситуації, яка дасть змогу зупинити агресію Росії не лише в Азовському морі, але і на тимчасово окупованих територіях України", - наголосив Г.Зубко в коментарі телеканалу "Прямий".

Віце-прем'єр зауважив, що м. Маріуполь Донецької області є важливою складовою економіки України з точки зору металургії, а тому транспортні потоки, які пролягають через Азовське море, надзвичайно важливі для економічного співробітництва Німеччини та України. "Це питання не лише експорту нашої продукції, але й отримання сировини саме європейськими партнерами з України через Азовське та Чорне моря", - зазначив він.

Г.Зубко заявив, що в своєму виступі на III Українсько-німецькому економічному форумі канцлер Німеччини Ангела Меркель "чітко заявила про політичну підтримку України не лише в напрямі здійснення реформ і розвитку бізнесу в Україні з боку Німеччини, а найважливіше - територіальної цілісності та підтримки України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА